Marianne Vos sa teší na historický moment

Marianne Vos

zdroj: © A.S.O./Gautier Demouveaux

Už túto sobotu je na programe prvá ženská edícia pretekov Paríž – Roubaix. Žijúca legenda Marianne Vos o tomto momente vždy snívala. V sobotu má tak šancu na ďalší zápis do histórie – byť prvou ženou, ktorá ovládne prvý ročník Paríž – Roubaix. Pred 125 rokmi sa to medzi mužmi podarilo Josefovi Fischerovi z Nemecka. Holandská cyklistka vo farbách Jumbo-Visma strávila s tímom na trase pretekov niekoľko dní.

Trasa

Na ženský pelotóne je pripravených 115,6 kilometrov. Celkovo je pripravených 17 sektorov s mačacími hlavami, čo je takmer 30 kilometrov. Štart bude v obci Denain, finišovať sa bude na velodrome v Roubaix. Organizátori očakávajú daždivé počasie. Štart je na programe o 13:35, cieľ približne pred piatou hodinou.

Marianne Vos

„Keď vstupujete na velodrom, tak to je magický pocit. Celá história cyklistiky je pred očami. Dúfam, že sa na velodrom v sobotu dostanem. Určite budú úseky, kde si to užijeme. Očakávam však aj úseky plné agónie. Počas tréningov bola trať suchá a relatívne v pohode, čo ale nebude pravdou počas soboty. V každom prípade budú pozičné boje veľmi dôležité. Treba byť na úsekoch s kockami vždy vpredu. Moje skúsenosti z cyklokrosu budú určite výhodou, no na konci dňa potrebujete šťastie, silné nohy a žiadne technické problémy.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár