Mark Cavendish musí kvôli chorobe na istý čas prerušiť pretekanie

zdroj: twitter.com/STsportsdesk

Mark Cavendish (:ddd:) sa na dlhší čas musí rozlúčiť s pretekmi po tom, čo mu bola diagnostikovaná infekčná mononukleóza. Epstein-Barrovej vírus mu bol nájdený druhýkrát v priebehu dvoch rokov. Britský šprintér kvôli chorobe už musel túto sezónu vynechať európsky šampionát a aj Arctic Race of Norway.

„Túto sezónu som sa fyzicky necítil dobre a napriek tomu, že som mal na bicykli dobré čísla, cítil som, že niečo nie je v poriadku. Tým, že mám medicínske výsledky, som rád, že môžem určiť dôvod, prečo som nedokázal predviesť optimálny výkon,“ vyjadril sa 33-ročný šprintér.

„Na základe nálezu mi bola poskytnutá odborná pomoc a bolo mi odporúčané dať si úplny oddych na určitý čas, aby som sa dokázal dať do poriadku. Teraz sa teším, že budem môcť sa dať do poriadku na 100% a potom sa dostať späť do pretekania v plnej sile. Rád by som sa poďakoval každému za neskutočnú podporu, ktorú som dostal,“ priblížil rodák z ostrova Man.

Vírus EBC mu bol už diagnostikovaný v apríli minulého roku. Vtedy bol niekoľko mesiacov bez súťažného štartu.

V tejto sezóne sa z víťazstva radoval iba raz a to na pretekoch Dubai Tour. Viackrát však zaznamenal pády na Okolo Abú Zabí, Tirreno-Adriatico a Miláno – San Remo.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár