Mark Cavendish prestupuje do tímu Bahrain-Merida

Prestupy

zdroj: twitter.com/ladh

Mark Cavendish oficiálne prestupuje do tímu Bahrain-Merida. Po dlhotrvajúcich špekuláciách sa britský jazdec presunie do nového celku z tímu Dimension Data, v ktorom pôsobil od roku 2016. V bahrajnskom zoskupení bude minimálne jednu sezónu, keďže tím vo vyhlásení nepotvrdil dĺžku kontraktu.

V novom zamestnávateľovi sa 34-ročný Cavendish spojí so starým trénerom z čias Team Sky, Rodom Ellingworthom. Ten sa stal novým šéfom tímu arabského šejka Nasser bin Hamad Al Khalifa. Taktiež sa obnoví spolupráca s motoršportovou spoločnosťou McLaren z éry tímu HTC-Highroad. Tá sa stala polovičným vlastníkom celku.

Marek Cavendish:

„Prestup do tohto tímu je výsledkom mojich dlhodobých ambícií a je veľmi zaujímavý a motivujúci. Mohlo by sa povedať, že je to splnením sna. Keď som si spomenul na spoluprácu s McLaren a výhody ich technológie a pokroku, videl som príležitosť. Môj vzťah s Rodom [Ellingworthom] siaha ďaleko, bol dôležitým prvkom pri vývine mojej osobnosti jazdca. Nemôžem sa dočkať na mojich spolujazdcov a urobím všetko pre to, aby sme dosiahli úspechy, o ktorých viem, že prídu.“

Cavendish má na konte 30 etáp na Tour de France, čím sa nachádza na druhej priečke historických záznamov. Okrem nich vyhral vo svojej bohatej kariére 146 pretekov, medzi nimi aj majstrovstvá sveta v roku 2011 alebo Miláno – San Remo 2009.

Od februára 2018 sa však víťazne zastavil, prišli pády aj infekčná mononukleóza spôsobená Barr-Epsteinovej vírusom. To ho zastavilo na takmer dve sezóny a ani v posledných cestných pretekoch nebolo vidieť zmenu k lepšiemu. Tá môže prísť s prestupom do nového tímu, ktorému šéfuje Ellingworth s bohatými skúsenosťami.

Možno sa už Cavendish nikdy nevráti do formy, v ktorej bol jednoznačne najlepším šprintérom svojej éry, jeho ambíciou by mali byť aspoň ďalšie víťazstvá a pomoc ďalším jazdcom v tíme. Rodák z ostrova Mann doplnil kompletnú zostavu Bahrainu, ktorý má na súpiske ešte šprintérov Colbrelliho, Bauhausa alebo Garcia Cortinu.

 

Zdroj: teambahrainmerida.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár