Mark Cavendish sa vracia do Deceuninck – Quick Step

Mark Cavendish bude v nasledujúcej sezóne jazdiť za tím Deceuninck – Quick Step. Jeden z najlepších šprintérov histórie sa vo veku 35 rokov vracia tam, kde na vrchole svojej slávy pôsobil v sezónach 2013 a 2015.

Brit posledný rok pôsobil v Bahrain McLaren, ale ten mu nepredĺžil zmluvu. Navyše, z bahrajnskej zostavy nečakane odišiel aj skúsený športový manažér Rod Ellingworth. Spolupráca dvoch Britov sa zjavne neosvedčila a každý si našiel inú cestu.

„Nemôžem opísať, aký som natešený. Nikdy som neskrýval svojun náklonnosť k tomuto tímu a prežívam pocit, že sa vraciam domov. Neviem sa dočkať, ako začnem spolupracovať s členmi tímu, pričom väčšina z nich bola súčasťou neuveriteľnej časti mojej kariéry, éry, na ktorú som neskutočné hrdý. Aj napriek veľmi zložitej a narušenej tohtoročnej sezóne ukázali, že je to silný tím a dúfam, že niečo k úspechom pridám. Neviem sa dočkať, než budem späť vo Wolfpacku,“ uviedol Mark Cavendish na webe tímu.

„S Markom máme krásne spomienky a históriu, ktorá siaha ďaleko do minulosti. Počas troch rokov s týmto tímom, nezískal len tucty víťazstiev, ale ukázal bojovnosť a to, ako veľmi odhodlaný je. Sme radi, že sa vracia, keďže je to líder a prináša so sebou plno skúseností, ktoré môže zdieľať s mladými jazdcami. Stále veríme, že vie niečo priniesť tomuto tímu,“ povedal šéf Deceuninck – Quick Step Patrick Lefevere.

Mark Cavendish získal s tímom 44 víťazstiev. Celkovo má na konte 146 profesionálnych víťazstiev, viac ma na svojom konte zo súčasných jazdcov len André Greiepel.

Cavendish bojuje v posledných rokoch so zdravotnými problémami a jeho výkonnosť klesla. Posledné víťazstvo získal ešte v roku 2018 na februárovom Okolo Abú Zabí. Keďže ešte pred mesiacom nevedel, aká je jeho budúcnosť, môže si byť istý, že blížiaci sa koniec kariéry príde po účasti v tíme, ktorý si ho váži. Po konci pretekov Gent – Wevelgem sa rozplakal a prehlásil, že možno išlo o jeho posledné preteky v kariére. Nebola to pravda.

Mark Cavendish v najlepšom šprintérskom tíme

Belgický tím posilnil v tomto prestupovom období aj Josef Černý, ktorý by mal byť súčasťou slávneho šprintérskeho vlaku. Quick Step vie stále ponúknuť jednoznačne najlepší lead-out, a z toho ťažia ich šprintéri. Tí zažívajú vo „Wolfpacku“ najlepšie obdobia svojej kariéry.

Hlavným rozbihečaom v tíme je mimoriadne cenený Michael Morkov, ktorý pomáha Samovi Bennettovi. Nebyť brutálneho zranenia, Fabio Jakobsen by určite bol jedným z najlepších šprintérov poslednej sezóny. Uvidíme, aký bude jeho návrat na cesty.

Nevyzerá to, že by sa mal Mark Cavendish vrátiť na víťaznú vlnu, ale jednoznačne ešte môže pri šprintoch pomáhať, alebo dokonca sa niektorých koncoviek zúčastniť.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár