Martin Svrček prestúpi do Deceuninck – Quick-Step

Prestupy
Martin Svrček

zdroj: twitter.com/ValeBianco88

Slovenský cyklista Martin Svrček podpísal kontrakt s Deceuninck – Quick-Step do roku 2025. Najprv však absolvuje sezónu v tíme Biesse Carrera Continental.

18-ročný juniorský reprezentant pôsobil v roku 2021 v talianskom tíme Franco Ballerini. World Toru tím Deceuninck – Quick-Step si jeho talent chcel poistiť a ponúkol mu kontrakt. V roku 2022 bude do 1. júla v mládežníckom tíme Biesse Carrera Continental, aby sa otestoval na úrovni do 23 rokov.

Martin Svrček

„Som extrémne šťastný, Deceuninck Quick-Step je najlepší tím na svete. Nečakal som to, je to úžasné. Môj cieľ bol vždy World Tour tím, no nepredstavoval som si, že to bude ihneď Quick-Step. Milujem všetko na tomto tíme – atmosféru, víťazný duch, typický modrý dres. Moje cieľe sú jednoduché. Chcem dať tímu maximum, zlepšovať sa, nazbierať skúsenosti. Uvidíme ako to pôjde. Najprv však budem pretekať v kategórii do 23 rokov a zvykať si na dlhšie trate.“

Podobnú dráhu, teda Franco Ballerini, Colpack až World Tour absolvoval juniorský majster sveta v časovke Antonio Tiberi.

>>>Rozhovor s Martinom Svrčkom

Kysučan Svrček vyhral v tejto sezóne 15 pretekov, medzi nimi sú juniorské Strade Bianche – Eroica, alebo etapa na Tour de la Région Sud alebo preteky Tour de Léman. Na majstrovstvách Európy skončil na ôsmom mieste v juniorských pretekoch s hromadným štartom.



V piatok ráno absolvuje preteky s hromadným štartom na MS v cyklistike.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár