Mathieu van der Poel opäť preteká. Stihne nabrať formu?

Mathieu van der Poel

zdroj: ©A.S.O./Pauline Ballet

Mathieu van der Peol (Alpecin-Fenix) sa v nedeľu predstaví na pretekoch Antwerp Port Epic. Po nich sa uvidí, či sa holandskému cyklistovi podarilo dostať zo zranenia po olympiáde v Tokiu. Účasť na majstrovstvách sveta vo Flámsku a na Paríž – Roubaix vôbec nie je istá.

„Mathieu van der Poel už týždeň stabilne trénuje. V nedeľu sa vráti na preteky Antwerp Port Epic. Potom sa vyhodnotí jeho ďalší program na zvyšok sezóny,“ uviedol tím Alpecin-Fenix.

Nalini - procycling

„Pruh“ – hernia začal Van der Poela trápiť po páde v pretekoch cross country na olympijských hrách v Tokiu v auguste. Vynechal majstrovstvá sveta v horských bicykloch a Okolo Beneluxu. Na nich sa mal pripraviť na majstrovstvá sveta vo Flámsku, kde by patril k najväčším favoritom. Konečne sa chcel dostať na Paríž – Roubaix, ktoré pre niekoľké odloženia ešte vo svojej kariére neabsolvoval.

26-ročný multitalent nedávno predĺžil zmluvu s tímom Alpecin-Fenix, až do roku 2025.

Preteky Antwerp Port Epic sú belgická jednodňovka kategórie UCI .1. Je súčasťou belgického pohára Bingoal Cycling Cup. Podujatie sa koná od roku 2015 a ponúka  36 kilometrov nespevnených ciest a 28 kilometrov kockových sektorov.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár