Mathieu van der Poel vyhral prvé preteky, na ktoré po páde nastúpil

Mathieu van der Poel 2. etapa Okolo Švajčiarska 2021

zdroj: Marco Alpozzi - LaPresse (ilustračná foto)

Holanďan Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) neštartoval od svojho pádu na olympijských hrách. Až do nedeľných pretekov Antwerp Port Epic. Kockovú jednodňovku vyhral.

V nedeľu sa malo ukázať, či sú zdravotné problémy 26-ročného jazdca preč. Na olympiáde spadol v pretekoch horských bicyklov a obnovil si staršie zranenie chrbta, zápasil s pruhom.

Na Antwerp Port Epic unikol Van der Poel s krajanom Tacom van der Hoornom (:iwg:) 25 kilometrov pred cieľom. Na mnohých kockových cestách sa išli tvrdé preteky, v šprinte dvojice bol Van der Poel oveľa lepší.

„V pondelok budem konzultovať so svojím tímom, fyzioterapeutom Davidom Bombekem a Paulom Van Loonom. Chrbát ma asi bude bolieť, ale nemusí to byť tragédia,“ povedal Van der Poel v rozhovore pre Wielerflits.

Otázka teraz znie: Dokáže sa Van der Poel dostať do najlepšej formy na majstrovstvá sveta vo Flámsku (26. septembra) a na Paríž – Roubaix (3. októbra)?

„Bolo mi povedané, že drasticky si to zhoršiť nemôžem. Preto som odhodlaný ísť na Paríž – Roubaix a na majstrovstvá sveta. Potom si chcem dať dlhú prestávku a kompletne si doliečiť chrbát,“ ozrejmil víťaz tohtoročnej klasiky Strade Bianche.

Van der Poel chce ťažkú prípravu

„Ďalší dva týždne by som mal v poriadku trénovať a na šampionáte by som sa mal predstaviť v slušnej forme. Ak by som bol pripravený len na 70 percent, určite by som sa nezúčastnil. Chcel by som sa zlepšiť s každými pretekmi a pridať si čo najviac pretekov pred mojimi cieľmi sezóny,“ vysvetlil Holanďan.

Nad Van der Poelom visí náročná úloha. Pokúsi sa vyťažiť svoje telo, aj keď nie je úplne zdravý, alebo nebude riskovať prípadné zhoršenie svojho stavu?

„Netrénoval som dlhšie ako päť hodín. Musím si vyskúšať šesť alebo sedem hodín, aby som zistil, či zvládnem Roubaix. Moja účasť na MS a Roubaix je už asi viac ako len 50 na 50. Na Antwerp Port Epic som naschvál chcel zatlačiť, aby som sa otestoval. Definitívnu odpoveď na môj program sa dozvieme v priebehu týždňa,“ zakončil úradujúci majster sveta v cyklokrose.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár