Matúš Štoček po MS spokojný, no chcel viac. Okolo Slovenska si užil

Matúš Štoček Okolo Slovenska 2021

zdroj: cyklonews.sk

Matúš Štoček nám v poslednom rozhovore prezradil svoj nabitý program. Po dvoch mesiacoch sme ho oslovili s hodnotením spomínaného obdobia. Slovenský reprezentant do 23 rokov prezradil dojmy z najťažších pretekov pre mladíkov – Tour de l’Avenir. Porozprávali sme sa aj o pretekoch Okolo Slovenska, kde obsadil v celkovom hodnotení 34. miesto a bol tretím najlepšie umiestneným Slovákom. V druhej etape bol dokonca na siedmom mieste.

Na majstrovstvách sveta skončil na 24. mieste v pretekoch s hromadným štartom mužov do 23 rokov. S výsledkom bol jazdec Topforexu – ATT Investments spokojný, no mieril vyššie. Na záver nám porozprával i o pomoci pri prestupe Martina Svrčeka do Talianska, kde v tejto dobe pôsobil.

Nalini - procycling

Ako by si zhodnotil preteky Tour de l’Avenir? Išiel si v živote ťažšie preteky?

Tour de l’Avenir boli super preteky. V prvých etapách to bolo dosť nervózne a padalo sa. V jednej etape ma to aj pripravilo o špurt, ale to patrí k tomu. Keď sme už prišli do kopcov, tak môj cieľ bol dostať sa do úniku. Nevyšlo to ani raz, čo už. Konečne som si vyskúšal dlhý etapák, kde boli či roviny, tak aj Alpy. Keď to zhrniem, tak ešte to chce celkom potrénovať (smiech).

Ako si si užil preteky Okolo Slovenska? Čo organizácia, konkurencia a tvoje výsledky?

Okolo Slovenska boli pre mňa jedny z najkrajších pretekov. Celkom sa mi darilo. Až teda na poslednú etapu, kde som už nemal nohy na ten rozhodujúci moment. Boli tu veľké mená a aj organizácia bola super. Išlo sa kúsok od môjho domova, čiže to bolo tiež pekné. Dúfam, že budúci rok budem na štarte taktiež. S vývojom výsledku som bol spokojný do predposlednej etapy, tam sa to cele prekopalo v môj neprospech, ale taká je cyklistika.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Matúš Štoček (@matusstocek)

Na majstrovstvách sveta si bol najlepším Slovákom v U23, dal sa záver vymyslieť lepšie?

Vedeli sme, že preteky na MS budú veľmi pozičné. Na začiatku odišli traja ľudia, takže sa zvoľnilo. Nebolo nutné sa úplne tlačiť dopredu, ale už na šesťdesiatom kilometri sme vchádzali do Leuvenu, takže už odtiaľ bolo potrebné ísť čo najviac vpredu. Začiatok sa mi šiel dosť zle. Postupne ako sme už prišli na dolné okruhy cez kocky, tak som sa rozbehol a držal som sa vpredu. Bolo dosť pádov, ale našťastie všetky sa mi vyhli, tak to bolo super. Na cieľových okruhoch sa už išlo, čo to šlo, lebo bol vpredu únik asi ôsmich ľudí. Do poslednej zatáčky som trošku viac zabrzdil ako bolo treba. Posledných 500 metrov som sa snažil ísť cez čo najviac ľudí. Nakoniec z toho bolo 24. miesto, čo beriem ako celkom fajn výsledok. Samozrejme úplne spokojný nie som, ale vyšlo to takto.

Spomína sa, že si pomohol Martinovi Svrčekovi pri prestupe do Talianska. Vieš nám priblížiť ako to prebiehalo?

Prestup išiel aj cezo mňa. Tým, že ja som bol už tretí rok v Taliansku, tak som sa spoznal s nejakými ľuďmi. Jeden deň mi zavolal kamarát, že či poznám Martina Svrčeka. Že áno, býva kúsok odo mňa. Povedal mi, že v jeho tíme, ktorý má aj juniorov majú záujem a že mi zavolá od nich priamo športový riaditeľ. Povedal som, že nie je problém, lebo aj s ním som sa poznal. Tak sme si zavolali, dohodli sa na nejakom dátume a Martin prišiel ku mne domov, aby sme mu teda mohli zavolať. Ja som mu prekladal veci, čo hovoril Talian a naopak. Dohodli sa a bolo vybavené.

Sú už v takomto veku skauti, agenti ako napríklad vo futbale? Máš už jasno, kde budeš v nasledujúcej sezóne?

Áno, samozrejme. Sú osobní manažéri, ale skôr od U23 a vyššie. I keď teraz sa to trošku mení, keďže viac a viac sa berú mladí. Ešte nemám nič podpísané, takže neviem povedať.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár