Medzi dvoma oceánmi. Peter Sagan sa predstaví na netradičnom podujatí v Paname

Sagan

zdroj: instagram.com/cyclingimages/

Po Tour de France sa rozbieha aj kolotoč exhibičných pretekov, kritérií a rôznych propagačných podujatí. Víťaz júlovej Grand Tour Egan Bernal (:ins:) sa v žltom drese predstavil fanúšikov a sponzorom v belgickom Aalst a zajtra si otočí „povinnú jazdu“ v Roeselare.

Belgicko je pre tím, personál celkom blízko od Paríža, no taký Peter Sagan (BOH) si zvolil iný typ cyklistického odreagovania sa.

V nedeľu 4. augusta sa predstaví na podniku Gran Fondo Océano A Océano Panamá. Ide o preteky typu Gran Fondo, čiže jazda dlhšia ako 120 km, na ktorej sa vyskytne náročná trasa.

Peter Sagan je už v Paname:

Sedemnásobný víťaz zeleného dresu Tour de France sa konkrétne zúčastní na výzve dlhej 150 km, ktorej hlavným mottom bude „od oceánu k ocenáu“. Začne sa pri pacifickom pobreží v hlavnom meste Panama, aby sa pokračovalo cez celú krajinu, ktorá je uzlom medzi Južnou a Strednou Amerikou. Je známa hlavne vďaka prieplavu, ktorý spája dva svetové oceány – Tichý a Atlantický.

Jazdci sa otočia pri Atlantickom oceáne v meste Colón, aby opäť prešli rovnakú trasu, len opačným smerom. Cieľ sa opäť nachádza pri hlavnom meste, svoje obchodné záujmy využilo a finiš hostí Kongresové centrum Amador.

Trasa:

Mapa
zdroj: gfpanama.com

Pretekov sa môže zúčastniť hocikto za poplatok 150 amerických dolárov. Existuje aj súťažná kategória, no Peter Sagan v nej súťažiť nebude môcť. Skutočných, meraných pretekov sa môžu zúčastniť len amatéri, alebo profesionáli, ktorí si už dva roky užívajú športový dôchodok. Aj napriek tomu je náš Peter Sagan najväčším lákadlom podujatia. Predbežne sa odhaduje, že prihlásených je už viac ako 4 000 cyklistických nadšencov.

Zdroj: gfpanama.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár