Mení sa aj 20. etapa Tour de France. Skrátili ju viac ako o polovicu

Tour de France 2019

Po 19. etape Tour de France, ktorá bola zastavená na kopci Col de l’Iseran, sa kvôli zlým podmienkam na cestách mení aj posledná alpská vrchárska etapa s číslom 20. Potvrdili to organizátori prostredníctvom oficiálnej Facebook stránky.

Mala to byť posledná možnosť spraviť niečo s pretekmi, no z pôvodných 130 výživných kilometrov sa pôjde iba 59 kilometrov. Popri cestách sa zosunula pôda a veľká časť pôvodnej trasy sa stala neprejazdnou.

Nový profil:

zdroj: la-flamme-rouge.eu

Predposledná etapa Tour de France tak začne v Albertville o 14:30 LSEČ. Pokračovať sa bude po rovinatej časti už len na jediný kopec dňa – Val Thorens. Pôvodne sa v etape mali objaviť tri stúpania. Samotný kopec má dĺžku 33,5 km s priemerným sklonom 5,5%. Vrcholí vo výške 2365 m. n. m.

V žltom drese sa nachádza Egan Bernal (:ins:), ktorému sa bude dýchať ľahšie. Nebude mať taký priestor na stratenie celkového prvenstva. Naopak, jeho konkurenti pripravili divákov o menšiu porciu drámy. Očakávať sa však dá až brutálne vysoké tempo, hlavne od tímov ako Movistar alebo Jumbo-Visma.

Nepôjde sa ani cez šprintérsku prémiu, čiže Peter Sagan (BOH) už definitívne získal zelený dres aj matematicky. Na druhého Eliu Vivianiho (:qst:) má náskok 85 bodov. Taliansky šprintér tak pri ideálnych podmienkach v 21. etape môže získať len 70 bodov na prémii a v cieli.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár