Michael Matthews je prekvapený, príde o Tour aj belgické klasiky

Michael Matthews (:sun:) je nespokojný kvôli rozhodnutiu tímu Sunweb. Austrálsky klasikár a šprintér príde o Tour de France aj belgické klasiky, kde pravidelne zbiera popredné umiestnenia.

Jeho sezóna sa tak bude opierať o talianske podujatia, a to monumenty Miláno – San Remo, Okolo Lombardie 8. a 15. augusta. Ďalším cieľom 29-ročného univerzála bude Giro d’Italia na začiatku októbra. Doplňujúce preteky v programe Austrálčana sú Tirreno – Adriatico a Bretagne Classic.

Bling“ je momentálne v Livigne, kde mal v pláne ostať iba do polovice júla, no teraz si bude môcť dovoliť aj dlhšie sústredenie. Ako spomenul v rozhovore pre Wielerflits, v apartmáne v Taliansku má čas na tréning aj syna a manželku Katarínu zo Slovenska.

„Povedzme, že program vyzerá inak, ako som očakával. Na prelome roka som sa jasne porozprával s vedením tímu. Mal som sa sústrediť na jarné klasiky a Tour de France. O šesť mesiacov neskôr nemám v programe ani jedno z toho. Neviem prečo.

Idem na Giro. Naposledy som tam jazdil v roku 2015 a mám na to pekné spomienky [Matthews vtedy vyhral jednu etapu, pozn. red.]. Chcel som sa tam vrátiť, ale nesedel mi s programom. 

Aby som bol úprimný, rozhodnutie tímu mi prišlo celkom drsné. Ale napokon som len zamastenec tímu a musím sa s tým vysporiadať. Verím, že program bol tvorený tak, aby bol čo najlepší pre každého člena zostavy. Tím má dané pevné dlhodobé ciele a v minulosti sa im predom učené výzvy podarilo splniť. Dúfam, že sa to stane aj tentokrát,“ vyjadril sa Matthews.

Minulá Tour de France nedopadla pre Sunweb najlepšie. Celý tím údajne trénoval pre Toma Dumoulina a vrchárske etapy, v ktorom mali byť jazdci Holanďanovi čo najviac nápomocní pri boji o celkové poradie. Náhle zranenie Dumoulina ale všetko zmenilo a improvizácia na Starej Dáme nezabrala. Matthews a celý Sunweb odišiel bez etapového triumfu.

Šprintérskych etáp je na tohtoročnej Tour minimum, no pre kopcovitého a odolného špurtéra sa v itinerári nachádza hneď niekoľko zaujímavých etáp. O to viac je vynechanie Matthewsa prekvapivé. Šprintérom zostavy by mal byť mladý Cees Bol (:sun:), ktorý však na rovinkách dostane veľmi málo príležitostí. Lídrom holandsko – nemeckého celku by sa mal stať Tiesj Benoot (:sun:).

„Úprimne dúfam, že sa [Bolovi, pozn. red.], zadarí. Posledné dve ročníky pre nás neboli najlepšie. Všetko je to ale o prvom víťazstve. Akonáhle sa to rozbehne, pôjde to,“ pokračoval Matthews.

„Sústredím sa teraz na Miláno – San Remo. Ale budú to moje prvé preteky po Paríž – Nice v marci. Bude to zaujímavé. Všetko sú to ale veľmi čerstvé správy, takže som ich ešte úplne nespracoval. Nemyslím si, že je niečo na tom neobvyklé. Dajte mi ale zopár dní a možno dostanete iné odpovede na rovnaké otázky.“

„V Sunwebe sa cítim spokojný. Tím má svoje ideály a ciele, v tie musia veriť aj jazdci. Uvidíme, čo to prinesie,“ uzavrel víťaz zeleného dresu z Tour 2017.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár