Miguel Ángel López po páde bez zlomenín, smola pre Astanu

Giro d'Italia 2020
Jakob Fuglsang a smolný Miguel Ángel López

zdroj: Foto MassimoPaolone/LaPresse

Miguel Ángel López (AST) opustil Giro d’Italia 2020 predčasne, hneď v prvej etape. V časovke v Palerme stratil kontrolu nad svojím bicyklom kvôli nezrovnalosti na ceste a narazil do bariéry pri ceste. Na miesta prišla záchranná služba a bol prevezený do nemocnice.

Tímový doktor Serge Niamke:

„Röntgenový snímok neukázal žiadne zlomeniny. Utrpel hlbokú ranu v blízkosti bedrovej tepny, ktorá mu bola operovaná a ktorá sa bude v nasledujúcich týždňoch hojiť. Miguel Ángel López neutrpel žiadne ďalšie zranenia. Bol schopný vyjsť z nemocnice pešo a vrátil sa do tímového hotela. Uvidíme, ako sa bude cítiť po zajtrajšom návrate domov“

Nebol to dobrý deň pre Astana Pro Team. Ich líder Jakob Fuglsang (AST) stratil na favorita pretekov Gerainta Thomasa (:ins:) 1:24 minúty, čo je na takej krátkej časovke dosť. Dán štartoval totiž oveľa neskôr ako jazdec Ineosu a zadný vietor vtedy ustál. Na dlhom klesaní tak nemal výhodu zadného vetra, ktorý viacerých jazdcov zrýchlil. Dokonca im fúkalo mierne do čela. 57 sekúnd na Thomasa stratil „plán B tímu“ do celkovej klasifikácie Alexander Vlasov (AST). Z tímu im však vypadol niekto, na koho sa mohli lídri v horských etapách spoľahnúť. Sám López je svetovým vrchárom a keďže prednedávnom dokončil Tour, určite by sa obetoval pre čerstvých spolujazdcov.

Čas dnes stratili viacerí favoriti – okrem Fuglsanga to boli aj Nibali, Kruijswijk, Kelderman či Majka. Najlepšie limitoval straty Simon Yates.

Jakob Fuglsang:

„V prvom rade sme radi, že Miguel Ángel mohol opustiť nemocnicu po vlastných. Želám mu rýchle uzdravenie. Táto etapa bola náročná s niekoľkými zložitými zákrutami a rýchlou stúpajúcou sekciou. Vietor to urobil ešte ťažšie, ale bol zas aj veľmi nebezpečný. Čo môžem povedať, dúfam, že zajtra budeme viac šťastia na našej strane.“

 

Zdroj: astanaproteam.kz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár