Mladý Mauri Vansevenant získal prvé profi víťazstvo v kariére

Mauri-Vansevenant

zdroj: © Deceuninck - Quick-Step - ©Tim De Waele / Getty Images

Mauri Vansevenant (:dqt:) vyhral talianske preteky GP Industria & Artigianato. 21-ročný Belgičan ovládol šprint zo skupiny favoritov, ktorá sa vytvorila na náročnej kopcovitej trase. Druhý skončil Bauke Mollema (:tfr:), tretí Mikel Landa (TBV).

V nedeľu sa na trase dlhej 200 kilometrov sa najprv vytvoril malý únik, ale prítomnosť veľkých World tímov na pretekoch kategórie Pro im nedávala veľkú šancu. Na poslednom prejazde stúpania San Baronto (8,5 km o 3,6%) zaútočil Nairo Quintana (Arkéa-Samsic). Držať sa s ním dokázala len úzka skupina vrchárov, najlepšie reagoval Vansevenant. Pridali sa k nim Landa a Mollema, ktorý v Taliansku minulý týždeň vyhral Trofeo Laigueglia.

V poslednom kilometri sa k elitným jazdcom ešte pridal Ide Schelling (BOH), ktorý nemal dosť síl na zapojenia sa do šprintu, tak skúsil posledný útok. Ten nevyšiel a mladý talent z Bory len potiahol skupinu k šprintérskemu finále na rovinatom cieli. V ňom sa nemýlil Vansevenant, ktorý vyštartoval z dobrej pozície dvesto metrov pred cieľom a s prehľadom ovládol svoje prvé profesionálne preteky v kariére.

„Tím dnes pracoval skvele a v poslednom kole som si dosť veril. Je to úžasný deň, na ktorý nikdy nezabudnem,“ povedal v cieli prvý belgický víťaz pretekov od legendárneho Rogera De Vlaemincka z roku 1975.

„Veľké útoky na poslednom stúpaní ma neprekvapili, cítil som sa dobre a vedel som ich nasledovať. Vedľa mňa boli víťazi Grand Tours a monumentov, čo mi dodalo sebavedomie a pekne som s nimi spolupracoval. Po ťažkých pretekoch mám dobrý šprint. Dúfam, že v tejto sezóne budem rovnako dobre pokračovať,“ uzavrel Belgičan, ktorý je v tíme Deceuninck – Quick-Step druhý rok v kariére.

Vansevenanta sa môžete pamätať z klasiky Valónsky šíp. Mal namierené na veľký výsledok v samostatnom úniku, ale na nešťastne spadol do kríkov.

Mauriho rodina oslavuje veľký triumf:

Výsledky GP Industria & Artigianato

Poz.JazdecTímČas
01Mauri VansevenantDeceuninck-Quick Step4:26:26
02Bauke MollemaTrek-Segafredo
03Mikel LandaBahrain Victorious
04Nairo QuintanaArkéa-Samsic
05Ide SchellingBORA-hansgrohe+ 03
06Gianluca BrambillaTrek-Segafredo+ 04
07Carlos RodriguezINEOS Grenadiers+ 11
08Alejandro ValverdeMovistar Team+ 16
09Edward DunbarINEOS Grenadiers
10Vincenzo NibaliTrek-Segafredo
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár