Movistar mu neprospel. Mikel Landa mení tím, začal to ťah Nibaliho

Prestupy

Španielsky jazdec Mikel Landa (MOV) má po sezóne odísť do zoskupenia Bahrain Merida. 29-ročný Landa Meana sa s tímom dohodol na dvojročnej zmluve. Tento ťah je súčasťou transferov s vrchármi, ktoré sa začali rozhodnutím Vincenza Nibaliho (:bmt:).

Tím Bahrain Merida čakajú väčšie zmeny, keďže ich líder na preteky Grand Tour, Vincenzo Nibali (:bmt:) má podľa všetkého namierené do zostavy Trek-Segafredo. S talianskym tímom prebiehali rokovania už dávnejšie, 34-ročného Nibaliho ponuka zaujala. So súčasným tímom v posledných mesiacoch nenašiel spoločnú reč pri rokovaniach o svojej budúcnosti. Spoločne so „Žralokom z Messiny” do továrenského tímu Trek príde aj jeho brat Antonio, tréner Paolo Slongo a lekár Emilio Magni.

Landa by v menšej tímovej konkurencii mohol prehovoriť

Mikelovi Landovi by zmena jednoznačne prospela. Do španielskej stajne Movistar prišiel v roku 2018 a sľubovalo sa od neho naozaj veľa. Sezóna však nevyšla podľa predstáv. Svoje štvrté miesto na Tour de France z roku 2017, ešte v drese Sky, nezopakoval. Naopak, bol málo výrazný a na Tour obsadil siedmu priečku. Aj takýto nevýrazný výsledok však bol najlepším umiestnením Movistaru na francúzskej Grand Tour. Taktika troch lídrov tímu Eusebia Unzuého rozhodne nevyšla. Valverde skončil 14. , Quintana okrem víťaznej etapy nevynikol a uzavrel elitnú desiatku. V tíme Bahrain Merida vyslovene na Grand Tour jazdí iba Domenico Pozzovivo (:bmt:). 

Na pretekoch Clasica Ciclista San Sebastian Landa utrpel ťažký pád, na Vuelte neštartoval a v ďalšom priebehu sezóny ani jedny preteky nedokončil. Jeho jedinými triumfmi v drese Movistaru sú tak víťazná etapa na Tirreno-Adriatico a jedna etapa na menšom podniku Settimana Internazionale Coppi e Bartali zo začiatku tohto roku.

Navyše, do tímu Šejka Nasser bin Hamad Al Khalifa putuje aj skúsený manažér tímu Sky, Rod Ellingworth. Práve pod ním mal Landa najlepšiu formu a v kopcoch dokázal trápiť aj veľké mená. Pred angažmánom v Sky pôsobil v sezónach 2014 a 2015 v stajni Astana, kde v roku 2015 získal tretie miesto na Giro d’Italia. 

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár