Vosová zdolala Brandovú na páske (MS v cyklokrose 2022 – ženy elite)

Cyklokros
marianne vos

zdroj: twitter.com/JumboVismaWomen

Novou majsterkou sveta v cyklokrose sa stala Marianne Vosová (Holandsko). V samotnom finiši porazila svoju tímovú kolegyňu Brandovú. Bronz si prekvapujúco odnáša Talianka. Do pretekov pre chorobu nenastúpila ďalšia favoritka z Holandska – Betsemová.

Štart a chyba Vosovej

Marianne Vosová

„Je to neuveriteľné. Sústredila som sa dnes iba na dobrú jazdu a podarilo sa. Bolo to proti Lucinde veľmi ťažké. Pritlačila ma niekoľkokrát. Bolo ťažké jej odskočiť, takže jediná šanca bol šprint. Tento rok bol skvelý, mala som podporu od rodiny, od tímu. Viac si nemôžem priať.“

Priebeh

Najlepšie do pretekov odštartovala Alvaradová (Holandsko), naopak Mariane Vossová (Holandsko) takmer skončila na zemi v prvej zákrute. Po dvoch minútach pretekania boli štyri oranžové dresy v čele pretekov. Čoskoro ich tam bolo päť, dominancia Holandska dnes bola ihneď od štartu. Na konci prvého kola mala trojica Alvaradová, Vosová, Brandová náskok 8 sekúnd. Brandovej sa však nechcel ťahať celú skupinu a zvoľnila tempo.
Dotout- procycling
Zozadu sa doťahovala čerstvá šampiónka Talianska – Persicová. V momente, keď sa talianska súperka dotiahla, tak nasadila Brandová. Vosová sa však nedala a pokryla útok. Talianka okamžite stratila približne 20 sekúnd. Tretia Alvaradová bola 10 sekúnd za vedúcou dvojicou. Na konci tretieho kola rozhadzovala rukami Brandová, Vosová nechcela ťahať. Na konci štvrtého kola sa napokon role obrátili, druhá menovaná začala udávať tempo. Náskok dvojice bol v túto dobu už 30 sekúnd.

Do posledného kola šla dvojica pokope a čakal nás dramatický záver. V boji o bronz naďalej bojovala Alvaradová proti Persicovej. O treťom mieste napokon rozhodol pád Alvaradovej. V boji o prvenstvo naďalej šliapala dvojka bok po boku. Rozhodlo sa na cieľovej rovinke – Vosová nastúpila zo zákrytu a Brandová bola bez šance.

Záver

Výsledky

01 Marianne Vos55:00
02 Lucinda Brand+ 01
03 Silvia Persico+ 51
04 Ceylin del Carmen Alvarado+ 1:04
05 Yara Kastelijn+ 1:05
06 Manon Bakker+ 1:05
07 Maghalie Rochette+ 1:39
08 Helene Clauzel+ 1:59
09 Inge Van der Heijden+ 1:59
10 Sanne Cant+ 2:12
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár