MS v cyklokrose 2022 – muži U23: Skvelý deň pre Wyseurea a Belgicko

Cyklokros
MS v cyklokrose 2022 - muži U23

zdroj: twitter.com/UCIcyclocrossWC

Belgičan Joran Wyseure vyhral preteky mužov do 23 rokov na MS v cyklokrose 2022. Belgicko zažilo skvelé majstrovstvá sveta, obsadilo kompletné pódium. 

Na rýchlej trati vo Fayettevile v americkom štáte Arkansas sa 21-ročný jazdec veľmi skoro odpútal od konkurentov. Na druhom mieste skončil so stratou 13 sekúnd Emil Verstrynge a tretie miesto bral Thibau Nys.

Od začiatku sa črtala veľmi otvorená bitka medzi vyrovnanou generáciou Belgičanov a Holanďanov. Prešlo sa sedem kôl dlhých 3,2 kilometra.

Belgičania využili prevahu

V prvom kole bol najaktívnejší Belgičan Gerben Kuypers, ktorý zatlačil na centrálnom stúpaní dňa dlhom 300 metrov. Holanďania Ryan Kamp, Mees Hendrikx a obhajca titulu Pim Ronhaar však dokázali reagovať, rovnako aj Nys, Wyseure a Brit Cameron Mason. Na trati nepoznačenej poveternostnými podmienkami bolo veľmi náročné vytvárať rozdiely, takže v druhom kole bola na čele skupina zložená z viac ako desiatich pretekárov.

Stereotyp v druhom kole chcel narušiť Joran Wyseure. Silno zaútočil na stúpaní. Keďže Holanďania neboli hneď na jeho kolese, podarilo sa mu vytvoriť si náskok. Rodák z flámskeho Lichtervelde mal rozhodne dostatok energie na to, aby svoju výhodu zvyšoval.

S menej ako dvadsaťsekundovým náskokom sa na kopci v strede snažil niečo urobiť Ronhaar, ale Belgičania sa na neho zakaždým zavesili, čím pomáhali svojmu krajanovi na čele.

Stíhacia jazda kolegu bola neúspešná

Nakoniec z mužov v oranžovom drese ostal v dosahu len Hendrikx. Belgičania Verstrynge a Nys sa ho v predposlednom kole zbavili. Prvý menovaný sa ešte pokúsil spustiť stíhaciu jazdu za vedúcim jazdcom, inak kolegom z tímu Tormans. Náskok sa zmenšil na sedem sekúnd, ale Verstrynge vložil do svojho príliš veľa síl, zatiaľ čo líder Wyseure mal v sobotu veľmi dobré nohy.

Wyseure úspešne zakončil svoje ťaženie, Verstrynge skončil druhý. V šprinte o tretie miesto bol najlepší Nys, ktorý si poradil so štvrtým Hendrikxom a piatym Masonom.

Joran Wyseure po pretekoch:

„Zvyčajne nemávam také silné štarty. Už na jednom z prvých stúpaní sa mi išlo veľmi dobre,“ povedal podľa Sporza.be. „Mal som dobré zrýchlenie oproti konkurentom, takže som si vypracoval niekoľkometrový náskok. Potom som išiel na plný plyn. Zvyšok pretekov som si udržiaval vlastné tempo.“

„Som neskutočné šťastný. Bol to ideálny deň. Je veľmi pekné mať troch Belgičanov na pódiu.“

MS v cyklokrose 2022 – muži U23 – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár