MS Yorkshire: Bjerg zvládol zradné počasie v časovke U23 najlepšie. Tretíkrát a vo veku 20 rokov

zdroj: twitter.com/Yorkshire2019

Kolotoč majstrovstiev sveta v Yorkshire pokračoval individuálnou časovkou do 23 rokov. Trasa z Riponu do Harrogate mala 30 kilometrov a zvlnený, technický profil. Dnes to však jazdcom najviac sťažilo počasie, ktoré bolo typicky anglické. Išlo sa do úplných extrémov.

Už od prvého ranného jazdca husto pršalo. Prvou obeťou hlbokých mlák a prúdu vody sa stal maďarský talent Atilla Valter, ktorý spadol a do cieľa došiel so stratou až piatich minúť a 40 sekúnd. 21-ročný borec nedokázal udržať špeciál a nebezpečne spadol. Našťastie sa mu nič vážne nestalo.

Po náraze a spomalení vodou sa na zemi ocitol aj Dán Price-Pejtersen. Ten patril k favoritom, keďže tento rok vyhral dánsky majstrák U23, kde porazil napríklad aj Bjerga.

Tí, ktorí prešli traťou bez vážnych problémov, sa mohli sústrediť na získanie najlepšieho času, aj keď dôležitejšie bolo prejsť časovku v zdraví. Najlepší bol dánsky reprezentant Mikkel Bjerg, ktorý dosiahol čas 40 minút a 20 sekúnd. O 26 sekúnd porazil Američana Iana Garrisona, ktorý bol o sekundu rýchlejší pred krajanom Brandonom McNultym.

20-ročný Bjerg získal tretí titul za sebou. Po Bergene aj Innsbrucku si opäť obliekol dúhový dres a stal sa prvým jazdcom, ktorému sa to v kategórii U23 podarilo. Už niekoľko sezón je rodák z Kodane považovaný za veľký talent, najmä v boji proti chronometru. Svoje prvé zlato získal ešte vo veku 18 rokov, ak by chcel, tituly môže obhajovať ešte ďalšie dva roky.

Preto sa od nasledujúcej sezóny presúva z jeho súčasného prokontinentálneho celku Hagens Berman Axeon do World Tour stajne UAE-Team Emirates, ktorá v tomto prestupovom období ulovila viacerých mladíkov s obrovským potenciálom. Medzi nimi je aj tretí McNulty, ktorý ukazuje veľkú perspektívu na kopcoch. Aj on si dnes musel prežiť hororovými chvíľami, keď takmer spadol.

Zo Slovákov dnes bol v akcii len Samuel Oros. Ten obsadil 53. priečku s mankom 4:56.

zdroj: twitter.com/UCI_cycling

Víťaz Bjerg v cieli povedal:

„Dnešok bol naozaj šialený. Počasie bolo otrasné, ale podarilo sa. Päť minút pred štartom som sa dozvedel, že na trati sú veľké mláky a môj tréner ma medzi nimi navigoval. Povedal, aby som sa držal riadidiel a išiel naplno.“

„Bol na mňa dávaný tlak, povedal by som, že najviac odo mňa. Bolo by to takmer až zlé, ak by som nevyhral, takže som veľmi šťastný z tretieho titulu. Úprimne, teraz sa cítim naozaj zle a točí sa mi hlava.“

Výsledky individuálnej časovky U23 na MS 2019:

1.Mikkel BjergDánsko0:40:20
2.Ian GarrisonSpojené štáty americké0:00:26
3.Brandon McnultySpojené štáty americké0:00:27
4.Mathias Norsgaard JørgensenDánsko0:00:36
5.Brent Van MoerBelgicko0:00:43
6.Morten HulgaardDánsko0:00:56
7.Nils EekhoffHolandsko0:01:01
8.Byron MuntonJužná Afrika0:01:26
9.Markus WildauerRakúsko0:01:38
10.Daan HooleHolandsko0:01:45


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár