MS Yorkshire: Tiberi musel meniť bicykel hneď na začiatku, aj tak získal zlato v časovke juniorov

zdroj: Antonio Tiberi, twitter.com/UCI_cycling

Počas druhého dňa Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire sa konala individuálna časovka juniorov.  Išli sa dve kolá okolo Harrogate o celkovej dĺžke 27,6 kilometra.

Juniorský dúhový dres si odnáša Antonio Tiberi z Talianska. Ten zvíťazil s časom 38 minút a 28 sekúnd. Druhý skončil Enzo Leijnse z Holandska so stratou ôsmich sekúnd. Za ním je Nemec Marco Brenner s 13-sekundovým mankom.

Tiberiho víťazstvo je o to pozoruhodnejšie, že v prvej zákrute pretekov musel meniť bicykel a stratil približne dvadsať sekúnd. Jeho triumf by bol oveľa dominantnejší. Keď sa vracal na novom bicykli, musel prejsť cez technické autá. 18-ročný talent zašiel veľmi dobrú druhú časť pretekov. Nezastavil ho ani kolega Andrea Piccolo, ktorý ovládol časovku v tejto kategórii na európskom šampionáte.

Tiberi získal v máji dve etapy na českom podniku Course de la Paix Juniors – značky Preteky mieru juniorov. V časovke na prestížnom Giro della Lunigiana bol druhý, no teraz je najlepším mladíkom a na ďalší rok sa posunie do U23 kategórie a kontinentálneho tímu Colpack. Síce to nie je tak výrazný skok ako pri vlaňajšom víťazovi Evenepoelovi, no ten je „anomáliou“. Tento rok bude súťažiť v Elite kategórii a rovno patrí k favoritom.

Jediným Slovákom zo 64 jazdcov bol Pavol Kramarčík. Ten obsadil 58. priečku so stratou piatich minút a piatich sekúnd.

Vyjadrenie víťaza so slzami v očiach:

„Je to fantastické. Zlomila sa mi kľuka, myslel som si, že je koniec. Ale pokračoval som a dal som do toho všetko až do posledného centimetra. Podarilo sa mi dostať sa naspäť a vyhrať to. Je to neuveriteľné. Je ťažké tomu uveriť. V tejto sezóne som ešte Andrea Piccola neporazil, ale urobil som to dnes.“

Výsledky individuálnej časovky juniorov na MS 2019:

1.Antonio TiberiTaliansko38:28:00
2.Enzo LeijnseHolandsko0:00:08
3.Marco BrennerNemecko0:00:13
4.Quinn SimmonsSpojené štáty americké0:00:20
5.Michel HessmannNemecko0:00:28
6.Andrea PiccoloTaliansko0:00:30
7.Lars BovenHolandsko0:00:44
8.Leo HayterVeľká Británia0:00:51
9.Oscar Nilsson-JulienVeľká Británia0:01:00
10.Finn Fisher-BlackNový Zéland0:01:06


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár