Nairo Quintana si podmanil 50. edíciu Tirrena Adriatica

zdroj: twitter.com/movistar_team

Nairo Quitnana (MOV) z Kolumbie sa stal víťazom preteku Tirreno Adriatico 2015 a to hlavne vďaka víťazstvu v 5. etape, kedy deklasoval celú konkurenciu na čele s Albertom Contadorom (TCS). Spomínanému Španielovi naložil vyše minúty a v celkovom hodnotení si vytvoril sľubný náskok na Bauke Mollemu z tímu Trek Factory Racing. V dnešnej záverečnej časovke tento náskok udržal a nakoniec triumfoval pred Holanďanom o 18 sekúnd. Na treťom mieste končí ďalš jazdec z Kolumbie a to Rigoberto Urán (EQS), ktorý za celkovým lídrom zaostal o 31 sekúnd.

Dnešnú časovku, ktorá meralal 10 050 metrov zvádol najlepšie už legenda Fabian Cancellara (TFR), ktorý za sebou nechal domáceho Taliana Maloriho (MOV) a tretieho Vasila Kyrienku z tímu SKY. Švajčiar sa po etape vyjadril: „Cítil som v sebe najazdené kilometre. Dnes som do toho dal, čo vo mne bolo. Som veľmi spokojný s tým, čo som predviedol. Dosiahol som víťazstvo, ale už sa pozerám dopredu na víkend, keď ma čaká Miláno – San Remo.“

Bodovaciu súťaž si podmanil náš Peter Sgan (TSC), keď porazil druhého Cancellaru a Jensa Debusschereho (LTS). Súťaž o najlepšieho vrchára vyhral tretí jazdec z Kolumbie a to Carlos Quintero (COL) a najlepším jazdcom do 25 rokov sa stal i celkový víťaz Nairo Quintana.

Celkové poradie:                                                        

1.QUINTANA NairoMOV25h 11′ 16”
2.MOLLEMA BaukeTFR00′ 18”
3.URAN RigobertoEQS00′ 31”
4.PINOT ThibaultFDJ00′ 35”
5.CONTADOR AlbertoTCS00′ 39”

 

Celkové poradie vrchárov:

1.QUINTERO CarlosCOL21 pts
2.WYSS DaniloBMS18 pts
3.QUINTANA NairoMOV15 pts
4.HAYMAN MathewOGE15 pts
5.MONTAGUTU MatteoAGR13 pt

 

Celkové poradie šprinterov:

1.SAGAN PeterTCS32 pts
2.CANCELLARA FabianTFR21 pts
3.DEBUSSCHERE JensLTS20 pts
4.URAN RigobertoEQS19 pts
5.VAN AVERMAET GregBMC18 pts

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár