Najlepší rozbiehač sveta prichádza do UAE ku Gavíriovi

Prestupy

zdroj: twitter.com/rouleur

UAE-Team Emirates pokračuje v početných nákupoch a do svojho šprintérskeho vlaku pridáva asi najlepšieho možného muža v hre. Maximiliano Richeze od novej sezóny bude jazdiť za tím Spojených arabských emirátov.

36-ročný rodák z Bella Vista svoje rýchle nohy v minulosti využil na získanie dvoch etáp na Giro d’Italia 2007, no svoje meno si okrem 16 profesionálnych víťazstiev urobil hlavne ako spoľahlivý posledný muž tzv. lead-outu, čiže vlaku, ktorý pripraví špurtérom pozíciu a až do poslednej možnej chvíle im rozráža vzduch, aby ušetrili energiu. Svoje kvality ukazoval od roku 2016 v najlepšom šprintérskom tíme sveta – Deceuninck – Quick Step. Aj vďaka argentínskemu majstrovi má tím momentálne úchvatných 55 triumfov v sezóne. V nej pomáhal hlavne elitnému šprintérovi Eliovi Vivianimu. Ten však tiež odchádza z Quick Stepu a spoločne s ďalším rozbiehačom Fabiom Sabatinim smerujú do Cofidisu.

Richeze sa teraz vracia k šprintérovi Fernandovi Gavíriovi (:uae:), ktorý kvôli zraneniu či zmene tímu nezažíva najlepší rok. Kolumbijčan však skúsenosti s Richezem má, minulé roky pôsobili v Quick Stepe. Tam Argentínčan pomáhal pri štyroch etapách na Gire 2017 alebo dvoch na Tour de France 2018.

Tímový manažér UAE Joxean Matxin chváli prestup:

„Počas mnohých rokov sa Richeze stal veľmi dôležitým prvkom pre tímy, v ktorých jazdí. Ponúka perfektnú kombináciu zručností a sily na bicykli spoločne so svojimi skúsenosťami a rozumom. Nebudem sa mýliť, ak poviem, že je to najlepší lead-out jazdec na svete a zapadne do nášho šprintérskeho vlaku ako posledný muž pre Gavíriu. Táto dvojica je na seba zvyknutá. 

Max Richeze:

„Je to veľká motivácia ísť naspäť ku Gavíriovi a opäť sa pokúsiť niečo vyhrať. Gavíria je viac ako spolujazdec, je to skvelý kamarát a naozaj sa teším na spoluprácu s ním. V tomto tíme budem šťastný, že budem pracovať s ľudmi, ktorých poznám, ale zároveň budem môcť podporovať mladé talenty, ktoré čakajú na svoj prvý úspech. Mojím cieľom bude pridať tomuto rastúcemu celku skúsenosti.

Gavíria v tejto sezóne získal iba štyri víťazstvá. Dve na Vuelta a San Juan a jedno na UAE Tour ešte na začiatku sezóny prišli priamo na trati. Svoj piaty triumf z Giro d’Italia pridal po diskvalifikácii Vivianiho v tretej etape. Tour de France vynechal kvôli zraneniu kolena. V poslednom týždni sa vrátil na preteky Okolo Poľska, kde získal dve druhé miesta v šprinte.

UAE-Team Emirates má už v tejto sezóne dva veľké talenty súčasnosti – Tadeja Pogačara (:uae:) a Jaspera Philipsena (:uae:). V prestupovom období ale už stihli kúpiť mladé perspektívne tváre. Majster sveta do 23 rokov v časovke Mikkel Bjerg, víťaz mladíckeho Gira Andres Ardila, americký jazdec na celkové poradie Brandon McNulty alebo víťaz etapy na prestížnej Tour de l’Avenir Alessandro Covi boli na trhu veľmi žiadaní. Všetci putujú do UAE.

Deceuninck – Quick Step prišiel o Eliu Vivianiho, Fabia SabatinihoEnrica Masa alebo Davide Martinelliho. Ako je však o tíme Patricka Lefevereho známe, straty vie zaplátať a dostať sa na víťaznú vlnu.

Zdroj: uaeteamemirates.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár