Najlepší vrchár na Okolo Slovenska Giulio Ciccone prestupuje do Trek – Segafredo

Prestupy

zdroj: twitter.com/bikecomesfirst

Mladý vrchársky talent Giulio Ciccone sa oficiálne sťahuje do najvyššej cyklistickej kategórie, World Tour. 23-ročný Talian presupuje do tímu Trek-  Segafredo. Zmluvu podpísal na dve sezóny. Vo svojej kariére zatiaľ obliekal iba dres tímu Bardiani – CSF. V prokontinentálnom celku pôsobil od sezóny 2016.

Správa prišla krátko po tom, čo nový agent Ivána Sosu povedal, že jeho prestup do Treku nie je oficiálny. Kolumbijčan mal v auguste podľa tímu namierené do americkej stajne, no podľa najnovších informácií došlo k nedorozumeniu. Sosa je taktiež perspektívny jazdec do kopcov. Trek sa začal rozhliadať po mladých vrchároch po tom, čo oficiálne potvrdil prestup Grand Tour favorita, Richieho Porta. V tíme by mal Ciccone najprv pomáhať lídrom na veľké etapové preteky, spomínanému Austrálčanovi alebo najbojovnejšiemu mužovi Vuelty – Mollemovi (:tfr:).

Ciccone potvrdil, že patrí medzi budúcnosť cyklistiky. Jeho najväčším doterajším úspechom je víťazná etapa z domácich pretekov Giro d’Italia z roku 2016. Tam sa mu zadarilo z úspešného úniku. V roku 2017 vyhral kráľovskú etapu na Tour of Utah a na týchto pretekoch kategórie 2.HC skončil na slušnom šiestom mieste. V tejto sezóne sa mu zadarilo na domácich cestách na jednodňovom podniku Giro dell’Appennino. Na etapovom závode Adriatica Ionica Race bol od neho lepší iba 20-ročný Iván Sosa (Androni Giocattoli – Sidermec). Tento rok sa nedal zahanbiť ani na Gire. Tam sa úspešne zapájal do únikov a v závere bol v hre o vrchársku bodovaciu súťaž. Tú však nezískal.

Prednedávnom sme mohli Cicconeho vidieť na slovenských cestách na pretekoch kategórie 2.1, Okolo Slovenska. Tam sa mu podarilo získať dres pre lídra vrchárskej súťaže. Talian bol aktívny a hlavne v kopcovitých etapách sa zapájal do únikov. Na záver mal v tejto súťaži veľký náskok.

„Iba niekoľko jazdcov má schopnosti, aby vyhrali etapu na Giro d’Italia ako úplný nováčik. Takže sme ho začali bližšie sledovať. Nakoniec, sme šťastní, že sme našli spoločnú cestu s jeho súčasným tímom. Dali sme mu možnosť urobiť ďalší krok v kariére,“ povedal generálny manažér tímu Trek – Segafredo Luca Guercilena.

„Je to talentovaný vrchár, ktorý bude výborným pomocníkom pre našich GC favoritov, Porta a Mollemu. Sme si istí jeho podporou a tým, že stále sa má kam posúvať. Je stále mladý, má iba 23 rokov a určite bude dobrou voľbou pre budúcnosť,“ pokračoval Guercilena.

„Na bicykli jazdím už od ôsmich rokov. Keď som sa stal profesionálom v roku 2016, bol som v siedmom nebi. Bolo to všetko, po čom som túžil od prvého závodu. Veľa som sa toho naučil a zlepšil som sa s tímom Bardiani – CSF a som im za to veľmi vďačný.
Teraz sa cítim na to, aby som prestúpil na vyšší level do World Tour. Som z toho veľmi šťastný. Veľmi sa teším na pretekanie za Trek-Segafredo a ďakujem im za dôveru, ktorú do mňa vložili. Dám do toho všetko, sľubujem“
 vyjadril sa Giulio Ciccone.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár