Najväčšie české preteky sa menia na SAZKA Tour

SAZKA Tour

zdroj: SAZKA Tour

Najväčšie a tradične najkvalitnejšie obsadené cyklistické preteky na českých cestách menia svoj názov. Trinásty ročník etapového podniku kategórie UCI Czech Tour ponesie názov SAZKA Tour. Preteky sa odohrajú v dňoch od 5. do 8. augusta.

Riaditeľom pretekov je opäť Leopold König. veľká osobnosť českej  a svetovej cyklistiky. Bývalý profesionál má na konte siedme miesto v celkovom poradí Tour de France z roku 2013, šieste miesto z Giro d’Italia zo sezóny 2015, alebo etapu na Vuelte z roku 2016. Na miesto predsedu bol menovaný Robert Kolář, člen dozornej rady Sazky, a zakladateľ pretekov Jaroslav Vašíček sa presúva na miesto technického a bezpečnostného riaditeľa.

„Veľmi ma teší, že dňa 25. marca môžem oznámiť, že novým partnerom pretekov sa stáva spoločnosť Sazka a že spoločnými silami podnikneme útok k vyšším cieľom až do kategórie World Tour,“ povedal v tlačovom vyhlásení Vašíček.

„Vstupujeme do novej éry a nových životných skúseností. Veľmi sa na túto prácu teším a uvedomujem si, že máme unikátnu príležitosť urobiť zo SAZKA Tour jednu z najprestížnejších cyklistických akcií na svete,“ pridal Leopold König, ktorý Czech Cycling Tour vyhral v rokoch 2010 a 2013.

„Sazka sa už 65 rokov profiluje ako hlavný partner českého športu. Sme radi, že ku generálnemu partnerstvu Českého olympijského tímu pridať aj sponzoring najväčších českých cestných pretekov. Pevne verím, že spoločne s organizátormi posunieme tento renomovaný podnik o krok ďalej,“ vyhlásil Robert Kolář zo spoločnosti Sazka.

Na štarte obhajcovia titulu

V súčasnej neistej dobe ešte nie je známa kompletná štartová listina. Dobrou správou však je, že účasť potvrdil víťazný tím posledných dvoch ročníkov BikeExchange. Vlani sa z austrálskeho World Tour tímu na českých cestách radoval Damien Howson.

Celkovo sa zúčastní 20 tímov a 140 pretekárov z World, Pro tímov a národných tímov, ale aj pretekárov do 23 rokov.

Tohtoročná edícia Sazka Tour z kategórie 2.1 bude dlhá 731 km s prevýšením 12600 výškových metrov. Situovaná bude na východe Českej republiky, v Olomouckom, Moravsko-sliezskom, Pardubickom a Zlínskom kraji. Obsahovať bude známe miesta z posledných ročníkov ako Dlouhé Stráně, Červenohorské sedlo, Videlský kříž, Ecce Homo, Pustevny a Bumbálka. Prvýkrát v histórii pretekov sa bude finišovať na najťažšom českom kopci k elektrárni Dlouhé stráně. Stúpanie sa absolvuje v dvakrát.

Etapy Sazka Tour 2021

  1. etapa (5. augusta) Prostějov > Uničov – 193,7 km – zvlnená s rovinatým finišom
  2. etapa (6. augusta) Olomouc > Pustevany – 206 km – kopcovitá
  3. etapa (7. augusta) Moravská Třebová – Dlouhé stráně – 155 km – vrchárska
  4. etapa (8. augusta) Šumperk – Šternberk – 176 km – kopcovitá

Oficiálnym dopravcom pretekov je spoločnosť Best of British Cars – Jaguar Land Rover Ostrava.

„Veľká vďaka patrí spoločnosti Sazka a.s., štátnym inštitúciám, ktoré finančne prispeli na realizáciu akcie, Národnej športovej agentúre, Czech Tourism, , Olomouckému kraju, Moravskoslezskému kraju, štatutárnemu mestu Frýdek-Místek, mestu Uničov, mestu Štemberk a mestu Šumperk,“ ďakujú organizátori.

Spoločnosť Sazka je najstaršou a najväčšou lotériovou spoločnosťou v Česku.

Zdroj: Tlačová správa Sazka Tour a oficiálny web pretekov sazkatour.cz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár