Najvydarenejšie prestupy sezóny 2017

zdroj: twitter.com/petosagan

Sezóna 2017 je za nami a nastal čas bilancovania. Pred spomínanou sezónou zmenilo farby veľa cyklistov i vďaka rozpadu dvoch tímov. V profesionálnom kolotoči skončili Tinkoff a IAM Cycling. Medzi jazdcami čo menili dres bol i náš Peter Sagan (BOH), ktorý šiel prakticky do neznáma. Pred Tourminátorom bolo veľa otáznikov, no slovenská enkláva, ktorú si priviedol z Tinkoffu mala pomôcť. Očakávania nenaplnilo veľa jazdcov, no my dnes zaotríme na tých, ktorí prestup zvládli bravúrne.

Peter Sagan

Starý tím: Tinkoff
Nový tím: Bora – Hansgrohe

Náš reprezentant bol azda najväčšou rybou v prestupovom rybníku. Ulovila ho nemecká stajňa Bora – Hansgrohe, ktorá sa vo veľkom chystala na premiéru medzi elitou. Sezóna to nebola až tak úspešná ako predchádzajúca, no nemecký tím sa sťažovať nemôže. Rodák zo Žiliny začal sľubne v Austrálii a pokračoval i na jarných klasikách, kde bojoval o popredné miesta v každých pretekoch. Nakoniec vyhral iba na Kuurne – Brussels – Kuurne, no to najlepšie ešte len malo prísť. Veľká kontroverzia sa udiala na Tour de France, kde Petra vylúčili z pretekov. Chuť si Tourminátor napravil na pretekoch okolo Poľska a na BinckBank Tour, kde ovládol niekoľko etáp. To najlepšie však prišlo na majstrovstvách sveta v Bergene, kde sa prepisovala história. V závere sezóny si Sagan ešte pripísal víťazstvo na GP Québec.

Michael Matthews

Starý tím: Orica – Scott
Nový tím: Sunweb

Veľa ľudí zpochybňovalo prestup Austrálčana do tímu Sunweb, no ten urobil dobre. Zaznamenal najlepšiu sezónu v kariére. Vrchol prišiel na Tour de France, kde využil vylúčenie Petra Sagana (BOH) a ovládol súťaž o najlepšieho šprintéra. V sezóne získal niekoľko etapových víťazstiev i umiestnení v elitnej desiatke na jednodňových podnikoch. Môžeme sa tešiť na dalšie roky v podaní 27-ročného Austrálčana.

Philippe Gilbert

Starý tím: BMC
Nový tím: Quick – Step Floors

Veľa klasikárov menilo farby, no nad všetkými vyčnieval 35-ročný Philippe Gilbert (:qst:). Po piatich rokoch v BMC nastal čas na zmenu a tá sa viac než vyplatila. Belgičan počas sezóny exceloval. Na svoje konto si pripísal víťazstva na klasikách Okolo Flámska a Amstel Gold Race. Veterán ukázal, že stačí malá zmena a kariéra je znovu vzkriesená.

Vincenzo Nibali

Starý tím: Astana
Nový tím: Bahrain – Merida

Talian sa stal lídrom nového tímu z blízkeho východu, ktorý do neho vkladal veľké nádeje. Žralok z Messiny nesklamal. Na Gire skončil tretí a pripísal si k dobrú výhru v 16. etape. Na Vuelte zopakoval víťaznú etapu a skončil celkovo druhý. Sezónu zakončil výhrou na domácom monumente – Okolo Lombardie.

Wilco Kelderman

Starý tím: LottoNL Jumbo
Nový tím: Sunweb

V roku 2014 patril Keldermann k veľkým nádejam holandskej cyklistiky, no jeho kariéra bola poznamenaná zraneniami. Na konci roku 2016 prišiel čas na zmenu. Keď v 9. etape Gira odstúpil, tak to vyzeralo na ďalšiu pretrápenú sezónu. Jeho krajan Tom Dumoulin ovládol spomínané Giro a nad Keldermanom sa začali sťahovať mračná. Rodák z Amersfoortu však záverom sezóny umlčal kritikov. Skončil celkovo štvrtý na Vuelte a na majstrovstvách sveta v Bergene bol členom víťaznej zostavy v tímovej časovke.

 

zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár