NAY GRAN FONDO Bratislava 2023

Chceli by ste si vyskúšať, aké je to byť súčasťou pretekárskeho pelotónu? Chcete zažiť atmosféru a vzrušnie jazdy v „balíku“ dobre organizovaných veľkých cestných cyklistických pretekov, aké na Slovensku nemajú obdobu?

Už v nedeľu 6.augusta 2023 máte jedinečnú šancu! Predstavujeme 2. ročník cestných pretekov pre širokú verejnosť – NAY GRAN FONDO Bratislava.

ČO JE TO GRAN FONDO?

Gran fondo je cyklistický individuálny maratón s hromadným štartom pre cyklistov každého veku, pohlavia a všetkých výkonnostných úrovní

Myšlienka usporiadať Gran Fondo na domácej pôde vznikla ešte v roku 2012 v hlavách hlavného organizátora spoločnosti PRO CYCLING. Rok nato existovala jasná predstava o trati. Prvý ročník sa podarilo zorganizovať vďaka neúnavnému nadšeniu organizátorov a podpore reklamných partnerov minulý rok.

Podobne ako minulý rok, v rámci maratónu máte na výber 2 trate – GRAN FONDO  (132 km, prevýšenie 1.145 m)  a polmaratón – MEDIO FONDO (89 km, prevýšenie 415 m). Nebudú chýbať bonusové súťaže – horské a rýchlostné prémie.

132 km dlhá trať GRAN FONDO opäť povedie rovinatejšími cestami na západnej strane Malých Karpát v kombinácii s kopcovitým terénom najkrajších stúpaní Bratislavského kraja s troma horskými prémiami. 

Pokiaľ sa na 130 km v sedle necítite, ale chcete si zažiť atmosféru pretekov, na výber je rovinatejší polmaratón MEDIO FONDO v dĺžke cca. 89 km a s prevýšením 415 m

Spätná väzba vlaňajších účastníkov nás ubezpečila, že trať bola vhodne zvolená, a preto ju, až na malé detaily, ponechávame aj v aktuálnom ročníku. Na viacerých úsekoch si účastníci užijú nový hladučký asfalt, ktorý je výsledkom rekonštrukcie viacerých ciest v bratislavskom kraji.

POSTAVTE NA ŠTART NAY GRAN FONDO BRATISLAVA

Príďte si vychutnať zážitok z jazdy v súťažnom pelotóne na skvelých cestách okolia hlavného mesta a Bratislavského kraja. Radi privítame amatérskych jazdcov všetkých výkonnostných kategórií v bezpečnom a príjemnom prostredí bez premávky. Samozrejmosťou budú sprievodné vozidlá na elektrický pohon, takže žiaden smrad z výfukov nehrozí.  

Ak máte vysoké ambície, máte možnosť súťažiť s tými najlepšími. Na štart dlhej trate sa postavia Ján Andrej Cully – trojnásobný majster Slovenska v individuálnej časovke, alebo Martin Kostelničák – bývalý majster Slovenska v cestnej cyklistike. Zvučných mien sa pokúsime prilákať ešte viac.

Ak chcete skôr okúsiť súťažný pelotón a zviesť sa v bezpečí skupiny, súčasťou kratšej trate bude pacer – označený jazdec, ktorý bude počas celých pretekov držať priemernú rýchlosť okolo 30 km/h. Môžete sa za neho „zavesiť“, jazdiť v skupine, šetriť energiu a vychutnávať si slovenské cesty.

Nebudú chýbať sprievodné vozidlá, občerstvovacie stanice na trati, elektronická časomiera, tombola so skvelými cenami, či atraktívny dojazd s fanúšikmi v cieli. V priestoroch štartu a cieľa pri obchodnom centre Bory Mall sa budú konať detské preteky a sprievodný zábavno-športový program pre celú rodinu. 

REGISTRUJTE SA NAY GRAN FONDO BRATISLAVA HNEĎ TERAZ

Zúčastniť sa môžete ako jednotlivec, alebo firemný či amatérsky tím. Prídite si zmerať svoje sily s cyklistami všetkých výkonnostných úrovní nielen zo Slovenska, ale aj okolitých štátov. A nezabudnite vziať aj rodinu, nudiť sa určite nebudú! 

Prihláste sa na NAY GRAN FONDO Bratislava do 30.6.2022 za zvýhodnené štartovné 62,-€ (resp. 54,-€ na kratšiu trať). Vidíme sa v nedeľu 6.augusta 2023 v Bory Mall v Bratislave.

Registráciu na preteky ako aj detailnejšie informácie nájdete na webe www.granfondobratislava.sk.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár