NAY GRAN FONDO už o necelý mesiac

Užívate si sledovanie najväčšieho cyklistického sviatku? Chceli by ste si aj vy vyskúšať, aké je to byť súčasťou pretekárskeho pelotónu?

Už v nedeľu 7.augusta 2022 máte jedinečnú šancu zúčastniť sa jedinečných cestných pretekov pre širokú verejnosť – NAY GRAN FONDO Bratislava. Gran fondo je cyklistický individuálny maratón s hromadným štartom pre cyklistov každého veku a všetkých výkonnostných úrovní.

PREČO JE NAJ NAY GRAN FONDO PRÁVE V BRATISLAVE?

Myšlienka Gran Fondo alebo aj cyklomaratónu na domácej pôde vznikla ešte v roku 2012 v hlavách hlavného organizátora spoločnosti PRO CYCLING. V roku 2013 sme mali jasnú predstavu o trati. Na zorganizovanie pretekov takýchto rozmerov bolo nutné dozrieť, museli sa stretnúť rovnako angažovaní ľudia a tak sa počas roku 2019 podarilo vytvoriť organizačný tím. Plány na premiérový štart v roku 2020 však skrížila pandémia.

Píše sa ale rok 2022 a NAY GRAN FONDO Bratislava sa stáva realitou a to vďaka neúnavnému nadšeniu organizátorov a podpore reklamných partnerov.

PREČO SA POSTAVIŤ NA ŠTART NAY GRAN FONDO BRATISLAVA (a vziať celú svoju rodinu)?

Príďte si vychutnať zážitok z jazdy v súťažnom pelotóne určenom amatérskym jazdcom, no zároveň v bezpečnom a príjemnom prostredí bez premávky pre ostatných, ktorí by chceli objaviť skvelé cesty okolia hlavného mesta a Bratislavského kraja.

Trať v dĺžke 130 km s celkovým prevýšením 1090 m bude pestrá. Povedie rovinatejšími cestami na západnej strane Malých Karpát ale aj kopcovitým terénom najkrajších stúpaní Bratislavského kraja s troma horskými prémiami.

Príďte si zmerať sily s menami, ktoré v slovenskej cyklistike určite nepočujete prvý krát. Na štart dlhej trate sa postavia Ján Andrej Cully – aktuálny majster Slovenska v individuálnej časovke, pre ktorého to bol už tretí titul, Martin Kostelničák – legenda slovenskej cyklistiky, medailista z majstrovstiev Slovenska v MTB maratóne, alebo Tomáš Cepka alias Cepo – mediálna hviezda z MTBIKER.sk.

Pokiaľ sa na 130 km v sedle necítite, ale láka vás atmosféra NAY GRAN FONDO Bratislava, na výber je rovinatejší polmaratón Mediofondo v dĺžke 89 km a s prevýšením 415 m. Ak nepomýšľate „na bedňu“, ale chcete sa previesť v bezpečí skupiny, súčasťou kratšej trate bude aj označený jazdec z klubu Gruppetto cycling team Bratislava, ktorý bude počas celých pretekov držať priemernú rýchlosť okolo 30 km/h. Môžete sa za neho „zavesiť“, jazdiť v skupine, šetriť energiu a vychutnávať si slovenské cesty.

Nebudú chýbať sprievodné vozidlá značky Mercedes, občerstvovacie stanice na trati, elektronická časomiera, tombola so skvelými cenami, atraktívny dojazd s fanúšikmi v cieli a sprievodný zábavno-športový program pre celú rodinu v priestoroch štartu a cieľa pri obchodnom centre Bory Mall.

REGISTRUJ SA NAY GRAN FONDO BRATISLAVA ČO NAJSKÔR

Staňte sa spolu s PRO CYCLING súčasťou komunity a pridajte sa k nám do pelotónu! Prídite si zmerať svoje sily s cyklistami všetkých výkonnostných úrovní nielen zo Slovenska, ale aj okolitých štátov.  Vezmite so sebou aj rodinu, na ktorú čaká bohatý sprievodný program a množstvo sútaží pre deti.

Zúčastniť sa môžete ako jednotlivec, alebo firemný či amatérsky tím.

Prihláste sa na NAY GRAN FONDO Bratislava do 31.7.2022 za zvýhodnené štartovné 50,-€ (resp. 43,-€ na kratšiu trať) a píšte si do kalendára nedeľu 7.augusta 2022 – BORY Mall v Bratislave.

Registráciu na preteky ako aj detailnejšie informácie nájdete na webe www.granfondobratislava.sk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár