Nestarnúci Valverde predĺžil zmluvu v Movistare

Prestupy

Alejandro Valverde (MOV) predĺžil svoj kontrakt s tímom Movistar. Svoje služby by mu mal poskytovať až do roku 2021, kedy bude mať 41 rokov. Tím taktiež hovorí, že v celku ostane do roku 2024, zatiaľ s nešpecifikovanou úlohou. Môže ísť napríklad o rolu športového manažéra.

Úradujúci majster sveta po zisku svojho titulu oznámil, že jazdiť chce do olympiády v Tokiu v roku 2020. Teraz je však jasné, že svoju kariéru ukončí na konci sezóny 2021. Ak sa mu to podarí, za tímové štruktúry Movistaru a jeho predchodcov vlastnených Abarca Sports si odjazdí 15 rokov.

Alejandro Valverde:

„Som veľmi šťastný z predĺženie zmluvy. Každý vie, že Movistar Team je mojím domov.“

„Vždy som sa tu cítil rešpektovaný, som veľmi šťastný, že s tímom tu budem môcť počas ďalších dvoch rokov ostať. Dáva mi to pokoj a istotu, ktoré potrebujem, aby som mohol tvrdo pracovať a užívať si pretekanie. Budem bojovať o nové víťazstvá, aby ich bolo čo najviac. Taktiež chcem pomôcť mojim spolujazdcom v dosahovaní všetkých možných veľkých úspechov.

Eusebio Unzué (tímový manažér):

„Sme poctení, že tak dlho si môžeme užívať tak kvalitné športové a ľudské vlastnosti skvelého človeka, akým je Alejandro. Priniesol nám veľký úspech, samozrejme, dokázal nám ponúknuť mnoho ponaučení aj vtedy, keď nepreťal pásku ako prvý. Jeho zotavenie v roku 2017 po vážnom zranení na Tour, jeho odhodlanie ísť po úspechoch po vyše dvoch dekádach na vrchole športu, jeho prívetivý prístup ho robia podstatnou osobou pre nás, lídrom na a mimo cesty.“

39-ročný Španiel je jedným z najúspešnejších jazdcov tohto tisícročia. Na profesionálnom poli získal 125 víťazstiev. Jeho najväčšími úspechmi sú štyri triumfy na Liège-Bastogne-Liège, päť na Valónskom šípe, etapové triumfy na všetkých troch pretekoch Grand Tour, najmä na domácej Vulte, kde ich získal jedenásť. Tieto preteky v roku 2009 vyhral aj celkovo.

„Bala“ má na konte až sedem medailí z majstrovstiev sveta, v ktorých sa mu víťazstvo dlhé roky vyhýbalo. Zlom nastal až minulý rok v Innsbrucku, kde sa mu podarilo preteky vyhrať a tento rok nosí na cestných pretekoch ikonický dúhový dres.

V rokov 2010 a 2011 si odpykal dopingový trest, keďže sa našli isté spojenia s Operáciou Puerto. Na cesty sa vrátil v roku 2012, kedy vyhral sedemkrát a etapový úspech si užil aj na Tour de France.

Francúzske preteky sa mu takmer stali osudnými. V roku 2017 spadol počas daždivej prvej etapy a poranil si koleno. Vyzeralo to, že pretekársky návrat bol iba veľmi ťažký, no na súťažnom bicykli sa objavil už na začiatku novej sezóny. V nej dokázal vyhrať prestížny etapák Okolo Katalánska, dve etapy na Vuelte a najmä majstrovstvá sveta.

Ani v tejto sezóne najprv nevyzeral najlepšie. Jeho obľúbené jarné klasiky mu vôbec nevyšli, prvýkrát nebol v prvej desiatke ani jedných z troch ardenských závodov. Kvalitné výkony však predviedol v skoršej časti siedmym miestom na Miláno – San Remo a prekvapil aj ôsmou pozíciou na Okolo Flámska. Počas ardenského triptychu spadol, kvôli menším zraneniam nenastúpil ani na Giro d’Italia. Problémy sa ale zjavne vyriešili, keďže na generálke pred Tour de France, závode Okolo Occitánie, dokázal vyhrať prvú etapu a preteky ovládol aj celkovo. V horách sa stále dokázal dobre držať. Najbližšie bude Valverde štartovať 6. júla v Bruseli na slávnostnom otvorení Tour de France. Vyzerá to, že svoju obvyklú kvalitnú formu chytil v pravý čas.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár