Nezastaviteľný Evenepoel vyhral Coppa Bernocchi

remco evenepoel 2021

zdroj: ©Deceuninck - Quick-Step - ©Tim De Waele / Getty Image

Remco Evenepoel (:dqt:) pokračuje vo výbornom závere sezóny. Dnes si pripísal ďalšiu jednorázovku, tentokrát taliansku Coppa Bernocchi. Rozhodujúci moment prišiel 31 kilometrov pred cieľom, keď si mladý Belgičan povodil súperov a nastúpil. Druhý skončil Alessandro Covi (:uae:), tretí Fausto Masnada (:dqt:).

Na jazdcov dnes bolo pripravené rovnaké počasie ako na Paríž – Roubaix. Silný dážď znepríjemňoval cyklistom život. V itinerári bolo 197 kilometrov, na ktorých čakalo stúpanie Piccolo Stelvio celkom šesťkrát. Štart i cieľ bol v meste Legnano, ktoré leží v regióne Lombardia.

Profil Coppa Bernochci

Priebeh Coppa Bernochci

Ihneď po štarte sa vytvorila veľmi silná skupina. Do útoku naskočili Samuele Battistella (AST), Thibaut Pinot (FDJ), Antonio Puppio (:tqa:), Alessandro Covi (:uae:), Remco Evenepoel (:dqt:) a Fausto Masnada (:dqt:). Náskok pomaly ale isto rástol, no nepresiahol hodnotu štyroch minút.

Zlom prišiel 31 kilometrov pred cieľom, keď vzal nohy na plecia Remco Evenepoel (:dqt:). Tímový kolega Masnada mu pripravil skvelú pozíciu, keď pokrýval nástupy iných a sám zrýchľoval. Mladý Belgičan napokon fantasticky dominoval a na skupinu za ním urobil cez dve minúty. Pelotón stratil dokonca až osem minút. Tímový kolega Fausto Masnada (:dqt:) napokon skončil tretí.

Finiš

Výsledky Coppa Bernochci

1Remco Evenepoel (Bel) Deceuninck-QuickStep4:26:13
2Alessandro Covi (Ita) UAE Team Emirates0:01:49
3Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-QuickStep0:01:50
4Samuele Battistella (Ita) Astana-Premier Tech0:02:25
5Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ0:02:26
6Antonio Puppio (Ita) Team Qhubeka0:02:55
7Juan Sebastian Molano Benavides (Col) UAE Team Emirates0:08:27
8Filippo Fiorelli (Ita) Bardiani CSF Faizane‘
9Niccolò Bonifazio (Ita) TotalEnergies
10Elia Viviani (Ita) Cofidis
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár