Nibali začína po úraze na Tour s rehabilitáciou

zdroj: twitter.com/milano_sanremo

Nibaliho úraz na Tour de France mal za dôsledok okamžitý nástup na rehabilitáciu doma vo švajčiarskom meste Lugano. Taliansky jazdec utrpel fraktúry stavcov, no napriek vážnym zraneniam dúfa, že sa čoskoro zotaví a stihne Vueltu, ktorá začína už 25. augusta a nastúpi aj na svetový šampionát v Innsbrucku, ktorý sa koná od 30. septembra.

Chce sa držať plánu

Nibali dostal špeciálny ortopedický korzet, ktorý bude musieť nosiť vždy, keď bude stáť. Korzet má za úlohu zabezpečiť, že športovcova chrbtica bude v správnej polohe. Hoci stávkové kancelárie s Talianom po jeho odstúpení na Tour de France už nepočítali, Vuelta a Espana začína o 35 dní a pretekár dúfa, že sa mu podarí dostať sa aspoň na posledné preteky Grand Tour tejto sezóny. Sám totiž hovorí, že už sa zotavil aj z horších zranení. Podľa jeho slov by fraktúry nemali ovplyvniť poslednú časť jeho sezóny, na ktorú má už dávno naplánovanú Vueltu a svetový šampionát. Po úraze si najskôr potreboval niekoľko dní oddýchnuť, pretože v silných bolestiach sa aj tak nemohol hýbať a začať tak rehabilitovať.

Rehabilitácia aj pomocou špičkových prístrojov

Pretekár minulý týždeň podstúpil detailné vyšetrenia, ktoré potvrdili, že utrpel zlomeninu desiateho hrudného stavca, ktorý sa nachádza uprostred chrbtice. Približne o dva týždne Nibali (:bmt:) absolvuje ďalšie vyšetrenia a kontroly, aby sa jeho tím uistil, že kosť sa bez problémov hojí. Cez víkend dokonca na sociálnych sieťach zverejnil video zo svojho bazéna. Zatiaľ sa však okolo neho môže len prechádzať. Tento týždeň už mal začať pracovať na udržaní svojho svalového tonusu bez toho, aby musel vyvíjať tlak na chrbticu. Taktiež má byť umiestnený do elektromagnetického zariadenia, ktoré má urýchliť proces vápenatenia poškodeného stavca.

Tím uvažuje nad podaním žaloby

Za spôsobenie Nibaliho nehody je pravdepodobne zodpovedný kamerový popruh. Havária sa stala, keď jazdec prenasledoval Chrisa Froomea štyri kilometre od cieľa na L’Alpe d’Huez. Videá na sociálnych sieťach zachytávajú incident a ukazujú ako fanúšikovia a policajné motocykle vtrhli na cestu a zabránili dobrej viditeľnosti. Napriek ospravedlneniu riaditeľa Tour de France, Christiana Prudhommea, Nibaliho tím Bahrain-Merida a jeho manažér, Brent Copeland potvrdili, že zvažujú podanie žaloby na Tour de France za škody spôsobené haváriou.

Nibali zostáva pokojný

Od momentu nehody bol Nibali veľmi pokojný a svoj hnev dokonale kontroloval aj napriek dlhej ceste do nemocnice po tom, ako organizátori Tour de France neboli schopní zabezpečiť mu na prepravu helikoptéru. Jazdec sa však vyjadril, že inak reagovať nemohol. Ak by zahodil svoj bicykel alebo by bol nepríjemný na personál a lekárov, ničomu by to nepomohlo, keďže už bolo po nehode a škody už boli na svete. Dodáva, že vždy sa musí pozerať do budúcna, lebo o tom je život. Človek niekedy čelí náročným situáciám, no dôležité je, aby všetko dopadlo dobre.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár