Nokere Koerse 2021: Robeet s vydretým víťazstvom. Baška a Juraj Sagan prvýkrát po korone

Belgičan Ludovic Robeet (Bingoal-WB) vyhral belgické preteky Nokere Koerse 2021. Druhý skončil ďalší jazdec z úniku dňa Damien Gaudin (Total Direct Energie). Na kockovej jednorazovke sa zúčastnili aj Juraj Sagan a Erik Baška z BORA – hansgrohe, prvýkrát od prekonania Covid-19. Slováci závod nedokončili.

26-ročný Robeet opustil Gaudina v posledných troch kilometroch a útočným sólo pokusom získal najväčšie kariérne víťazstvo. Belgicko – francúzska dvojica bola na čele už od prvého útoku dňa a odolala až do konca daždivých pretekov dlhých 195 kilometrov. Za nimi šprintovala hlavná skupina, kde si tretie miesto prekvapivo vybojoval Luca Mozzato (B&B Hotels p/b KTM). Na páske na Nokerebergu bol lepší ako mladý belgický šprintér v službách BORA – hansgrohe Jordi Meeus.

Žiaden jazdec z favorizovaného tímu Deceuninck – Quick-Step sa neumiestnil v top 10. V posledných 10 km spadli obaja lídri belgickej stajne. Mark Cavendish (:dqt:) sa dokázal postaviť, ale na sektore s kockami sa už nemohol vrátiť do hry o víťazstvo. Jannik Steimle (:dqt:) ležal na zemi dlhšie a odstúpil. S nemeckým víťazom Okolo Slovenska 2020 to vyzeralo horšie.

Únik v zložení Anthony Julien (ACT), Sébastien Grignard (:lts:), Thibault Ferasse (B&B Hotels), Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè), Ludovic Robeet (Bingoal-WB) a Ward Vanhoof (Sport Vlaanderen-Baloise) prichádzal vo veternom a chladnom počasí do posledného kola 30 km pred cieľom. Na zriedený pelotón mal náskok minúty a pol a zdalo sa, že najväčší favoriti sa predsa pobijú o triumf. Nestalo sa tak.

Za nimi sa veľké tímy ako Alpecin-Fenix alebo UAE Team Emirates nedokázali dohodnúť na tempe. Pridal sa však Pro tím UNO-X, ale na poslednom prejazde kockového úseku Lange Ast sa vpredu útočilo. Robeet a Gaudin sa oddelili a už to dotiahli do cieľa. Za nimi sa útokmi Lukasa Pöstelbergera (BOH), Ethana Haytera (:ins:) a ďalších iba prerušovalo tempo približne 30-člennej stíhacej skupiny.

V piatok sa odohrá podobná jednodňvoka Bredene Koksijde Classic, na ktorej však budú veľké tímy poučené.

Výsledky Nokere Koerse 2021:

#JazdecTímČas
01Ludovic RobeetBingoal-WB4:36:44
02Damien GaudinTotal Direct Energie+ 03
03Luca MozzatoB&B Hotels p/b KTM+ 05
04Jordi MeeusBORA-hansgrohe+ 05
05Tom Van AsbroeckIsrael Start-Up Nation+ 05
06Jake StewartGroupama-FDJ+ 05
07Max WalscheidQhubeka ASSOS+ 05
08Kristoffer HalvorsenUno-X Pro Cycling Team+ 05
09Jhonnatan NarvaezINEOS Grenadiers+ 05
10Rudy BarbierIsrael Start-Up Nation+ 05
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár