Nokere Koerse 2023: Tim Merlier zopakoval víťazstvo spred roka

Danilith Nokere Koerse 2023

zdroj: https://twitter.com/soudalquickstep/status/1867/photo/1

77. ročník belgickej klasiky Danilith Nokere Koerse 2023 ovládol belgický šampión Tim Merlier (SOQ). V záverečnom šprinte jednoznačne porazil druhého Edwarda Theunsa (TFS), ktorý predvádza stabilné klasikárske výkony. Tretí finišoval Milan Menten (Lotto – Dstny). Belgičania tak ovládli kompletné pódium. 

Slovák Martin Svrček (SOQ) sa prezentoval kvalitnou jazdou v prospech svojho lídra Tima Merliera, ktorý napokon do tímu priniesol víťazstvo.

Danilith Nokere Koerse 2023 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/nokere-koers/2023/result/today/profiles

Komplikácie na úvod

Celodenný únik sa vytvoril až po Edelarebergu a pozostával zo siedmich pretekárov (Colman, Robeet, Asparren, De Vos, Townsend, van Empen a Geens). Pelotón mal manko 2 minút, čo predpovedalo kontrolované preteky bez komplikácií, no opak bol pravdou. Hneď v úvode nešťastne spadol Alberto Dainese (DSM), ktorého na ošetrenie odviezla sanitka. Následne organizátori museli operatívne zmeniť trasu 77. ročníka kvôli dopravnej nehode.

Po prejdení polovice trasy sa na čele pelotónu sformovali celky ako soudal Quick – Step, Alpecin – deceuninck či DSM. Stíhacia jazda sa začínala, čelná skupinka prišla o dvoch pretekárov.

Záverečné útoky

Záverečných 30 kilometrov bolo poznačených veľkou dávkou nervozity, ktorá sa viditeľne vznášala nad pelotónom. V ňom sa veľa cyklistov ocitlo nepríjemne na zemi. Našli sa však aj jazdci, ktorí neváhali a zaútočili. Bol to prípad Vanmarckeho, De Buysta či Van Lerbergheho. Hlavné pole si však nenechalo vypáliť rybník, preto spomínaná čelná trojica bola zakrátko pohltená. Cieľová čiara sa blížila.

Bezkonkurenčný Merlier

V ostatných 10 kilometroch pretekov mohli diváci vidieť tú pravú belgickú cyklistiku. Neustále sa útočilo, taktizovalo a padalo. Na zemi sa ocitol aj jeden z pretekových favoritov Kaden Groves (ADC). V rýchlej jazde sa však samozrejme pokračovalo. Režisérom tempa bol Florian Vermeersch (SOQ), ktorý pripravoval skvelú štartovaciu pozíciu pre lídra Tima Merliera v belgickej trikolóre. Ten ňou nepohŕdol a dôrazne si pripísal už druhé víťazstvo na tomto podujatí.

Danilith Nokere Koerse 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Martin Svrček (SOQ) sa predstaví aj v piatok na klasike Bredene Koksijde 2023.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár