Nominácia Slovenska na majstrovstvá Európy bez Petra Sagana

zdroj: facebook.com/SZC

Zostava Slovenska na blížiacich sa majstrovstvách Európy v cestnej cyklistike v Alkmaare bola oznámená. Do výberu sa dostali všetci hlavní predstavitelia slovenskej cyklistiky až na najväčšiu hviezdu, Petra Sagana (BOH). Ten sa v nedeľu zúčastnil na exhibičnom podujatí v Paname. Jeho ďalší kalendár nie je oficiálne potvrdený.

Slovensko však bude mať v Holandsku zastúpenie vo všetkých hlavných disciplínach, čiže individuálne časovky aj cestné preteky, mužov, žien v kategóriách Elite, U23 a juniorov. Pridala sa k tomu aj novinka, miešaná tímová štafeta. Tá nahradí tímovú časovku napríklad aj na majstrovstvách sveta.

Šampionát začína v stredu 7.8. časovkami juniorov, junioriek a miešnaou štafetou tímov. Vo švrtok 8.8. sa poračuje zvyšnými časovkami. Cestné preteky junioriek, žien U23 a juniorov sa pôjdu v piatok. V sobotu budú preteky mužov U23 a žien Elite. Všetko vyvrcholí 11.8. v nedeľu, kedy sa rozdá európsky dres v pretekoch s hromadným štartom.

Kvôli rovinatému profilu sa zrejme pôjde na Erika Bašku (BOH), ktorý sa špecializuje na rýchle šprintérske koncovky.

Nominácia Slovenska na ME Alkmaar 2019:

Juniori: Pavol Rovder (Cyklo Spiš), Pavol Kramarčík a Simon Nagy (obaja TJ Slávia ŠG Trenčín), Tobias Vančo (ŠKC Dubnica nad Váhom), David Sikora a Marek Gajdula (obaja CyS – Akadémia Petra Sagana)

Juniorky: Nora Jenčušová (Schwabik cycling Cea), Radka Paulechová (CyS – Akadémia Petra Sagana), Simona Záhorcová a Vladimíra Zelinová (obe MŠK Žiar n.Hronom – CK)

Muži U23: Samuel Oros, Martin Vlčák a Lukáš Kubiš (všetci Dukla Banská Bystrica), Matúš Štoček (Beltrami TSA Hopplá Petroli Firenze), Matej Blaško (Topforex – Lapierre Pro Cycling Team), Andrej Líška (TJ Slávia ŠG Trenčín)

Ženy Elite a ženy U23: Alžbeta Bačíková (CK DUKLA Bratislava), Tatiana Jaseková (BIKEPRO SPORT), Petra Machálková (CyS – Akadémia Petra Sagana), Tereza Medveďová (BEPINK), Júlia Hrtánková (CK EPIC Dohňany), Mariana Findrová a Lívia Hanesová (CK Banská Bystrica), Andrea Šimora Bike (Team Juhasky)

Muži Elite: Juraj Sagan a Erik Baška (BOH), Patrik Tybor, Marek Čanecký, Ján Andrej Cully a Juraj Bellan (všetci Dukla Banská Bystrica), Adrián Babič (Cyklistický tím FIREFLY)

Zdroj: sport.sk

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár