Nováčikovia v tímoch World Tour sľubujú kvalitné osvieženie

Do profesionálnych tímov každý rok prichádzajú mladí pretekári a dostávajú veľkú príležitosť, aby potvrdili svoj talent, ktorí rozvíjali v mládežníckych kategóriách. V sezóne 2015 podpísalo kontrakty s World Tour tímami hneď niekoľko zaujímavých jazdcov, z ktorých môžu vyrásť budúce hviezdy.

BMC stavia na perspektívu

V tomto smere zvolil pedantný prístup tím BMC, do ktorého zostavy pribudli hneď traja naozaj perspektívni cyklisti. Jedným z nich je Campbell Flakemore, ktorý je podľa austrálskeho vzoru výborným časovkárom a tempárom. V minulom roku vybojoval zlatú medailu na MS do 23 rokov v ITT a na Tour de l´Avenir bol najrýchlejší v prológu, čo sú jasné indikácie toho, že patrí medzi najlepších jazdcov svojej generácie. Debut v tíme BMC si odkrútil na Tour Down Under, kde si však v druhej etape nešťastne zlomil kľúčnu kosť.

Už na konci minulej sezóny jazdil ako stážista v tomto celku Dylan Teuns a počínal si veľmi dobre. Na Okolo Británie obsadil celkovú desiatu priečku a na Okolo Utahu vybojoval biely dres. Belgickému jazdcovi vyhovujú týždňové etapové preteky, ale perfektne sa cíti aj na klasikách, veď v mládežníckych kategóriách dosiahol pódium na L-B-L a Omloop Het Nieuwsblad. Tretím do partie je Stefan Küng. Švajčiarsky jazdec je považovaný za budúcu hviezdu na kockových klasikách. 21-ročný pretekár sa veľmi dobre pohybuje na týchto terénoch a okrem toho je aj výborným časovkárom (európsky šampión 2014, 3.miesto MS 2014), čím si okamžite vyslúžil prirovnanie k Fabianovi Cancellarovi.

K Belgicku a Holandsku sa zaraďuje aj Nórsko

Ruské zoskupenie Kaťuša zas siahlo po čerstvom majstrovi sveta U23 Svenovi Erikovi Bystronovi. V Ponferrade zaskočil všetkých silným atakom a ukázal, že je vhodným typom na náročné jednodňové podujatia. V Kaťuši bude vyrastať pri svojom krajanovi Alexandrovi Kristofovi, čo môže mať blahodárny vplyv na jeho ďalší vývoj. Vo všeobecnosti nórska cyklistika zažíva veľký rozvoj, veď do WT tímov smerujú aj Sondre Holst Enger a Kristoffer Skjerping. Prvý menovaný prestúpil do tímu IAM Cycling, kde bude chcieť vyšperkovať svoje šprintérske schopnosti a výbušnosť. Pred dvomi rokmi ako 19-ročný zažiaril na Okolo Nórska, kde v silnej konkurencii vybojoval tretie miesto v celkovom poradí. Kristoffer Skjerping získal v minulom roku na MS v cestných pretekoch bronzovú medailu a od tejto sezóny jazdí vo farbách Cannondale-Garmin. Tento nórsky jazdec má veľmi dobrý šprint na konci ťažkých pretekov a okrem toho zvláda aj mačacie hlavy. Dôkazom je jeho minuloročné druhé miesto na Ronde van Vlaanderen Beloften.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár