Nové pôsobisko Sagana je vonku

Radosť nie len nám robí Peter Sagan (:tcs:). Jeho zamestnávateľ Oleg Tiňkov profituje z výkonov svojho zverenca. Reklamy na jeho produkty sú dennodenne v televízii. Vo včerajšej etape zaznamenal rodák zo Žiliny hetrik v tohtoročnej edícii Tour, keď porazil o milimetre Kristoffa (:kat:) z Nórska. Ako je už známe, tak ruský miliardár oznámil odchod z cyklistiky na konci sezóny 2016. Špekulácie však naberajú na obrátkach. Podľa Rusa je nové pôsobisko Petra Sagana jasné.

Po včerajšej úspešnej etape Oleg Ťinkov v rozhovore pre RTVS povedal:

„Bola to na Tour krásna bodka za mojím Rendez-vous s cyklistikou. Peter je jednoducho najlepší a znova to potvrdil. Ja som rád za tieto dva roky a ďalšie víťazstvá na Tour už bude zbierať pre Boru. Držím mu palce. Keď ale vidím vašich fanúšikov, zaslúžil by si vlastný slovenský tím.“

Nemecký tím Bora-Argon 18 sa má od novej sezóny vďaka novému titulármenu sponzorovi Hansgrohe premenovať na Bora-Hansgrohe. Stajňa má dostať od sezńy 2017 Pro Tour licenciu a má sa tak zaradiť medzi smotánku v cyklistike. Špekulácie hovoria o presune celej slovenskej enklávy z Tinkoffu do Bory. Pomôcť k prestupu má práve nový sponzor. Peter aktuálne zarába 4 milióny eur ročne, no po úspešnej sezóne sa dá len ťažko predpokladať, že jeho ročný plat klesne. Ďalším faktom, ktorý nahráva prestupu je vyjadrenie značky bicyklov Specialized. Tá sa vyjadrila, že od novej sezóny hodlá sponzorovať iba jedného jazdca a to je Peter Sagan. Specialized by tak pokryla časť platu nášho cyklistu a Bora by tak mohla finančnú úsporu investovať do tímu okolo 26-ročného Slováka.

Pomaly sa však vynárajú špekulácie o zotrvaní Olega Tiňkova v cyklistike. Ako sme si všimli, tak Peťo neraz po víťaznej etape poskytoval rozhovor v šiltovke so značkou „La Datcha„. Jedná sa o nový projekt Rusa – sieť hotelov v Európe. Oznámenie konca v cyklistike tak možno lišiacky prehodnotil a nechal najdrahších jazdcov odísť. Jeden si už nové pôsobisko našiel a to Alberto Contador. Podrobnosti o jeho prestupe prineseme v najbližších dňoch. Otázkou je teda ako sa Tiňkov rozhodol. Zostane alebo nezostane v cyklistike? Od 1.8 sa podľa pravidiel UCI začína prestupové obdobie a jazdci si môžu hľadať nové tímy. Pravdepodobne sa po Tour de France dozvieme aká budúcnosť čaká Petra Sagana.

 

zdroj: sport.sk, cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár