Taliansko privíta cyklistov na dvoch nových pretekoch

Taliansko privíta cyklistov na dvoch nových pretekoch

zdroj: facebook.com/persemprealfredo/

Taliansko sa postupne spamätáva z celosvetovej pandémie, a to nielen po ekonomicko-spoločenskej ale aj po športovej stránke. O tom svedčí aj rozšírenie talianskeho pretekového diapazónu o dva nové preteky vďaka podpore GS Emilia, ktorá zastrešuje viaceré preteky. Medzi nimi má svoje miesto vybudované aj podnik Trofeo Laigueglia či Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Nová klasika Per sempre Alfredo

21. marca sa vo Florencii odohrá prvý ročník talianskej klasiky Per sempre Alfredo, kategória 1.1, ako pripomienková akcia stého výročia narodenia talianskeho cyklistu a neskôr aj trénera Alfreda Martiniho. Medzi vrchole jeho profesionálnej cyklistickej kariéry určite patrí účasť na Tour de France v roku 1949. Čo sa týka jeho trénerskej kariéry, dlhé roky až do svojej smrti v roku 2014 pôsobil vo viacerých cyklistických tímoch ako športový riaditeľ, no jeho meno sa najviac spája s talianskou národnou reprezentáciou. Avšak klasika Per sempre Alfredo nebude iba pripomienkové športové podujatie. Talianski organizátori sa rozhodli vytvoriť nový jednodňový pretek aj kvôli tomu, aby jednak rozšírili počet jarných klasík na domácom území a taktiež navýšil konkurenciu etapovým pretekom Okolo Katalánska.

Nový „etapák“ Settimana Ciclista Italiana

Etapové preteky Settimana Ciclista Italiana, kategória 2.1, sa budú pre zmenu konať od 14. do 18. júla. To znamená, že budú kolidovať s posledným týždňom Tour de France a taktiež s pretekmi Okolo Rakúska. Napriek tomu organizácia GS Emilia očakáva účasť viacerých cyklistických tímov najvyššej licencie World Tour. Kadiaľ povedie trasa prvého ročníka tohto smelého viacdňového talianskeho projektu sa dozvieme už čoskoro. Očakáva sa však, že cyklisti budú zdolávať kilometre rozdelené do piatich etáp v okolí jedného mestečka. Nemalo by teda ísť o etapové preteky tranzitného charakteru.

Zhrnutie

Bez ohľadu na to, ako bude vyzerať itinerár nadchádzajúcich cyklistických pretekov a aké veľké mená budeme môcť na nich vidieť, nové preteky vďaka podpore GS Emilia sú jasným príkladom toho, že cyklistike nezabráni ani celosvetová pandémia spôsobená vírusovým ochoreným Covid – 19.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár