Nový svetový šampión Valverde hovorí o konci kariéry. Tak skoro to však nebude.

zdroj: twitter.com/edersa10

V nedeľu sa španielsky veterán Alejandro Valverde (MOV) dočkal víťazstva, na ktoré čakal celú svoju kariéru. Dúhový dres mu unikal až do veku 38 rokov. Predtým stál na pódiu svetového šampinátu šesťkrát, no nikdy so zlatou medailou na krku.

Španielsky matador letel z víťazného Innsbrucku rovno do Madridu. Tam sa stretol s predstaviteľmi telekomunikačnej spoločnosti Telefónica, ktorá je materskou firmou tímového sponzora jeho tímu – Movistaru. Valverde sa tam vyjadril o konci svojej kariéry:

„Teraz už môžem spokojne ukončiť kariéru. Ale vydržím až do Olympijských hier v Tokiu v roku 2020. Budú to moje piate olympijské hry a ak si udržím úroveň, rád by som tam išiel. Je to medaila, ktorá mi chýba.“.

V roku 2020 bude mať Valverde už po štyridsiatke. Trať pre olympiádu je už známa. Profil by mal vyhovovať hlavne vrchárom a v akcii by sme mohli vidieť podobné mená ako na tohtoročných Majstrovstvých sveta. Ak by sa „večne jazdiaci“ Valverde udržal vo forme, mohol by pokojne zabodovať aj pod olympijskými kruhmi. Pôjde sa aj cez najslávnejší japonský kopec Fudžisan. Tento vrch nebude jediným stúpaním, jazdci budú musieť prekonať 4865 výškových metrov. Pre porovnanie, tohtoročný šampionát ponúkol 4650 metrov do kopca.

Profil pretekov v Japonsku:

zdroj: twitter.com/kapelmuur29/

Stále sa však nekončí pre Valverdeho veľmi úspešná sezóna. Vyhral v nej etapové preteky Okolo Katalánska, Okolo Abú Zabí, La Route d’Occitanie alebo dve etapy na Vuelte. Pokračuje sa talianskymi klasikami, ktoré vyvrcholia posledným monumentom sezóny, Okolo Lombardie 13. októbra. Podľa dostupných informácií by sa Španiel mal predstaviť práve na tejto slávnej klasike. Možná je aj účasť na prípravných jedondňovkách Miláno – Turín a Gran Piemonte.

„Ak by to bolo na mne, už včera by som bol na bicykli a trénoval,“ povedal o svojom programe. Po šampionáte ho čakalo veľa povinností. Okolo Lombardie sú preteky určené pre vrchárov. V prípade udržania formy by Valverde mohol zabojovať o víťazstvo. To nikdy nezískal, v rokoch 2013 a 2014 skončil na druhom mieste.

„Ďalší rok? Som stále veľmi hladný po úspechu. V cyklistike som dosiahol už všetko, čo som chcel. Čo príde potom, bude len príjemný bonus,“ vyjadril sa o ďalšom pokračovaní svojej bohatej kariéry.

Zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár