O Kittela preukázal záujem tím Jumbo-Visma

Kittel

zdroj: twitter.com/cyclingideas_

Tímový manažér Jumbo-Visma, Richard Plugge, naznačil, že jeho tím by mal záujem o spoluprácu s Marcelom Kittelom. O ich potenciálnej zmluve sa začalo vo veľkom rozprávať už počas blížiaceho sa konca Kittelovho kontraktu s tímom Katusha-Alpecin, kde nemecký šprintér figuroval doteraz. Plugge si myslí, že Kittel by sa mohol vrátiť na vrchol profesionálnych rebríčkov. Jazdec z Nemecka sa však chcel rozhodnúť až po absolvovaní Tour de France.

Rozhodnutie je na Kittelovi

Plugge si myslí, že Kittel sa v prvom rade musí sám rozhodnúť a popremýšľať nad tým, čo vlastne chce. Ak by mal záujem byť opäť úspešným profesionálom, potom sa s ním Jumbo-Visma určite chce stretnúť. Jeho opätovné získavanie trofejí by sa mohlo jednoznačne ovplyvniť nielen ostatné tímy a fanúšikov, ale aj stávky na cyklistiku. Plugge tiež hovorí, že Kittel je bezpochyby skvelý jazdec. Ešte v približnej polovici júna sme počuli aj od športového riaditeľa Jumbo-Visma, Merijna Zeemana potvrdenie, že tím už s Kittelom komunikovať začal. Títo dvaja už spolu spolupracovali aj v minulosti, a to pod záštitou tímu Giant-Alpecin.

Jumbo-Visma už top šprintéra má

Jumbo-Visma sa už, samozrejme, môže pýšiť vrcholovým šprintérom, ktorým je Dylan Groenewegen. Ten už má na svojom konte tri víťazné etapy na Tour de France. Na začiatku tohtoročného Tour de France sa Groenewegen dokonca vyjadril, že by Kittela veľmi rád privítal s tým, že podľa neho je v každom tíme potrebný aj druhý šprintér. Možno to vraj nakoniec bude práve Marcel Kittel, no všetko sa dozvieme v pravý čas. Jumbo-Visma aktuálne súťaží s Groenewegenom ako s hlavným šprintérom a so Stevenom Kruijswijkom, ktorý sa pokúša minimálne o pódiové priečky. Plugge sa nechal počuť, že pokiaľ by sa do tejto rovnice ešte pripojil Kittel na Grand Tour, pre tím by to bola obrovská pomoc. Plugge tiež povedal, že keď Tour vyhral Bradley Wiggins, tiež mal v tíme Marka Cavendisha. Navyše, všetko to závisí aj od trasy. Už teraz totiž podľa jeho slov môžu premýšľať nad rôznymi scenármi týkajúcimi sa budúcoročného Tour, no všetko sa ukáže až keď bude jasná cesta.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár