O Sagana bude tvrdý boj

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Manažment tímu Tinkoff verí, že „podpíšu“ nového hlavného sponzora do začiatku Giro d´Italia. Spomínané preteky sú pre tím prvým hraničným termínom pre nájdenie finančného zázemia. Oleg Tiňkov sa rozhodol, že po sezóne končí v cyklistike. Osud stajne je tak otázny, keďže nový sponzor ešte nie je istý.

Ruský majiteľ kúpil bývalý tím Saxo od Bjarne Riiseho v roku 2013. Do cyklistiky vrazil Rus obrovské milióny. Len plat Petra Sagana sa pohybuje okolu sumy 4 milióny eúr ročne. Náš cyklista pravdepodobne dostane povolenie k prestupu ak sa nenájde nový sponzor. Ďalšia hviezda tímu Alberto Contador už pred časom oznámil ukončenie kariéry po sezóne 2016.

O Saganove služby má enornmný záujem Etixx – Quick-Step. Ich elitný klasikár Tom Boonen už stárne a Peter sa zdá byť výbornou náhradou, čo dokázal na nedávnom preteku Tour de Flanders. Tím BMC príde po sezóne o Phillipe Gilberta. Americká stajňa by tak svojho lídra nahradila kvalitne. Rodák zo Žiliny by tak spojil sily s ďalším slovenským cyklistom – Petrom Velitsom. Odchod do dôchodku Spartaka Fabiana Cancellaru je známy a preto nastáva otázka, kto nahradí tohoto skvelého klasikára. Tím Trek – Segafredo by odpoveď určite našiel v Saganovi.

Generálny manažér Stefano Feltrin, ktorý spolupracuje s Tiňkovom od začiatku povedal:

„Usilovne hľadáme nového sponzora. Je verejne známe, že banka Tinkoff ukončí spoluprácu na konci roka 2016. Chceme stajňu zabezpečiť minimálne na sezónu 2017. Reálny dátum je koniec roka, no chceme mať jasno už pred Girom.“

26-ročný Slovák dnes pôjde poslednú flámsku klasiku Scheldeprijs. V nedeľu ho čaká Paríž – Roubaix. Potom dostane zaslúžený oddych, keď vynechá Amstel Gold Race. Svoju prípravu pred Tour zaháji v Kalifornii na Tour of California, kde obhajuje celkové prvenstvo. Posledným pretekom pred vrcholom sezóny bude Tour de Suisse. O Petrovej budúcnosti by už malo byť pravdepodobne jasno v období Tour de France. Nechajme sa teda prekvapiť.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár