O Tadejovej Tour po Tour de France

Podcast
Tadej Pogačar Tour de France

zdroj: @UAETeamEmirates/Fizza

Rolo s Peťom rozobrali 108. ročník Tour de France. Pozreli sa na celkové poradie, zamysleli sa nad zeleným a bodkovaným dresom a vypichli najzaujímavejšie momenty, top etapy či najväčšie sklamania pretekov.

Podcast O Cyklistike si môžete vypočuť aj na službách:

  

Mohlo by vás zaujímať

2 responses to “O Tadejovej Tour po Tour de France

  1. A k čomu je dobre aby bodkovaný dres získal druho alebo treťotriedny vrchar, ktorí si chodí po par bodíkov na premie a potom na Mount Ventox pride hore s obrovskou stratou. Ved to je dehonestacia toho dresu

    1. Ako sme spomínali, dva týždne o dres bojovali traja/štyria pretekári a v podstate tvorili prvé časti etáp z únikov. Poels dresu obetoval možnosť na triumf v jednej z etáp, ale nakoniec dlhú snahu prekazil Pogačar, ktorý samozrejme vyhral vďaka dvojnásobným počtom bodom. Ak by tam tie body neboli, bola by súťaž viac zaujímavá (takto sa vyriešila za dva dni).
      A hovoríme, že podstatou súťaže by mala byť aktivita, aby mali aj jazdci mimo celkového poradia možnosť o niečo bojovať. Keď ste najlepší vrchár, tak pravdepodobne budete zapojení v bitke o žltý dres. Ostatní môžu tvoriť akciu v etapách na základe toho bodkovaného dresu.

Pridaj komentár