Obhajca zeleného dresu musel odstúpiť z Tour de France

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/Ciclismoafondo_

Najslávnešie cyklistické preteky Tour de France nezostávajú svojej povesti nič dlžné. Pred piatou etapou museli odstúpiť už piati jazdci. Medzi nimi je aj Austrálčan Michael Matthews (:sun:). Držiteľ zeleného dresu z minulého roku nenastúpil na piatu etapu končiacu v meste Quimper. Dôvodom má byť zhoršený zdravotný stav.

Rozhodnutie padlo krátko pred začiatkom etapy. 27-ročný cyklista bol favoritom piatej etapy, ktorá mala zvlenený profil. Sedela by mu aj zajtrajšia etapa končiaca na Mûr de Bretagne.

„Dnes ráno volal Michael tímovému lekárovi, že musel v priebehu noci zvracať. Mal problémy so spánkom a nemohol sa ani naraňajkovať. Zároveň jeho telesná teplota neustále stúpala,“ uviedol športový riaditeľ tímu Sunweb Luke Roberts.

„Čakali sme do posledného momentu. Žiaden jazdec nechce predčasne ukončiť Tour a Michael by bol veľmi dobrou zložkou tímu. On sám by nechcel odstúpiť, no doktori sa zhodli na tom, že je lepšie neštartovať. Je to pre neho veľké sklamanie. V týchto dvoch etapách by bol veľmi výrazným jazdcom. Bude nám chýbať, ale Tour pokračuje. Stále máme ešte sedem jazdcov a cesta do Paríža je ešte dlhá,“ pokračoval Roberts.

K odstúpeniu Matthewsa sa vyjadril aj Peter Sagan (BOH). Bol to práve Austrálčan, ktorý po piatich rokoch dominancie Sagana získal zelený dres. Samozrejme, Slovák to nemal vo vlastných rukách.

„Je mi ho veľmi ľúto. Nemyslím si, že tento rok išiel na zelený dres. Nie je to pekné ukončiť Tour kvôli chorobe. Je to zlé. Je mi ho ľúto,“ vyjadril sa súčasný líder bodovacej súťaže.

Na štart piatej etapy sa nepostavil ani Tiesj Benoot (:lts:). Belgičan patril do okruhu favoritov na zisk etapového víťazstva. Vo štvrtej etape spadol a následné zranenia mu nedovolili pokračovať.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár