Obrovská tragédia. Svet cyklistiky navždy opustil Michele Scarponi

zdroj: twitter.com/astanateam

V sobotu ráno sa stala obrovská tragédia. Svet cyklistiky navždy opustil Michele Scarponi. Jeho smrť má na svedomí šofér dodávky, ktorý si Taliana nevšimol na križovatke. 37-ročný veterán sa v piatok vrátil domov do Filonttrana z pretekov Tour de Alps, kde obsadil 4. miesto. Na druhý deň ráno sa vydal na krátky tréning v okolí domova a to sa mu stalo osudným.

Nepríjemnú správu potvrdil i tím, ktorý sa v sobotu podelil s verejnosťou:

„Túto tragédiu je ťažke už len opísať. Náš jazdec Michele Scarponi zomrel včera ráno, keď trénoval v okolí Filottrana. Zrazila ho dodávka na križovatke. Michele skončil štvrý na Tour de Alps, ktorá finišovala v Trente. Večer odcestoval s jeho masérom domov a vrátil sa k svojej rodine. Na druhý deň ráno jeho život vyhasol. Bol vždy usmievavý a bol príkladom. Bol jedným zo základných kameňov celej Astany. Naše hlboká úprimná sústrasť smeruje k Michelovej rodine v tejnto neuveriteľne ťažkej situácii.“

Scarponi bol známy svojou priateľskou povahou a len nedávno sa z neho stal líder pre Giro, kdeže Fabio Aru bol nútený kvôli problémom s kolenom zrušiť účasť. Talian svoj potenciál ukázal na Tour de Alps, kde vyhral prvú etapu a obliekol sa do dresu pre lídra. Svoje víťzastvo venoval svojej rodine a obetiam zemetrasenia, ktoré postihlo stredné Taliansko. Jeho posledná fotka je s rodinou a so spomínaným dresom.

Navždy v našich srdciach


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár