Obrovská tragédia v Poľsku. Bjorg Lambrecht podľahol zraneniam

Lambrecht

zdroj: twitter.com/WielerFlits

Pár hodín po finiši tretej etapy sa pretekmi Okolo Poľska zatriasla tragická správa. Bjorg Lambrecht (:lts:) vo veku 22 rokov podľahol zraneniam, ktoré utrpel v páde. Ten sa udial približne 50 km pred koncom etapy. Belgičan narazil do betónovej bariéry pri ceste.

Priamo na ceste bol oživovaný, jeho vážny stav si vynútil letecký prevoz do nemocnice v meste Rybnik. Ten ale kvôli závažnosti zranení ale nebol možný a Lambrecht musel byť prevezený sanitkou.

Hodinu po skončení etapy najhoršiu správu potvrdil aj tím.

Bjorg Lambrecht patril k najväčším svetovým talentom, pred sebou mal veľkú budúcnosť. Už na nadchádzajúcej Vuelte mal patriť k hlavným mužom svojho tímu. Tento rok skvele prerazil do najvyšej úrovne, keď top-10 pozbieral na ardenských jednorazovkách ako Valónsky šíp, Amstel Gold Race alebo Brabantský šíp. Okrem toho svoje excelentné vrchárske predpoklady demonštroval na Critérium du Dauphiné, kde vyhral biely dres. Medzi profesionálmi získal jedno víťazstvo, tretiu etapu Tour des Fjords 2018. Svoj potenciál ukazoval v mládežníckych kategóriách. Na majstrovstvách sveta do 23 rokov bral minulý rok striebro.

Rodine, blízkym a tímu vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Odpočívaj v pokoji, Bjorg!

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár