Obrovská tragédia zasiahla cyklistiku

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Smutná správa zasiahla celú cyklistiku. Antoine Demoitié zomrel na následky havárie, ktorú utrpel na klasike Gent – Wevelgem. Mladý Belgičan spadol približne 115 km pred cieľom. Následne ho zrazila sprievodná motorka. 25-ročný rodák z Liege bol okamžite prevezený do nemocnice v Ypres a následne na jednotku intenzívnej starostlivosti do Lille, kde následkom podľahol.

Tím Wanty-Groupe Gobert sa odhlásil z najbližších pretekov. Z našej redakcie posielame úprimnú sústrasť manželke, rodine a priateľom.

K tragickej udalosti sa vyjadril i náš Peter Sagan:

„Včera mal byť jeden z mojich najšťastnejších dní ako profesionálneho cyklistu. Zaznamenal som prvé víťazstvo v drese svetového šampióna na Gent – Wevelgem. Avšak, moja prvotná radosť bola len krátka, keď som počul o incidente, ktorý sa stal mladému belgickému jazdcovi Antoine Demoitié počas tých istých pretekov. Údajne Antoine spadol a následne ho zrazil sprievodný motocykel.
Správy o jeho smrti ma zarmútili a chcel by som vyjadriť hlbokú sústrasť jeho manželke, rodine, priateľom a tímu. Aj keď budeme musieť počkať na oficiálne vyšetrovanie, ktoré má objasniť presné okolnosti incidentu, myslím, že je to tragická pripomienka pre všetkých, ktorí sú zapojení do cyklistiky, že bezpečnosť jazdcov musí byť ich absolútnou prioritou.“

 

zdroj: cyclingnews.com, facebook.com/petersagan

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár