Ochowicz hľadá po odchode CCC nového sponzora

CCC

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Jim Ochowicz potvrdil, že hľadá nového titulného sponzora po tom, čo CCC ohlásilo koniec partnerstva po roku 2020. 

Manažérska organizáca Continuum Sports bývalého jazdca Ochowicza má pred sebou neľahkú úlohu. Poľský obuvnícky koncern na začiatku roka 2019 podpísal trojročný kontrakt, no kvôli nepriaznivej situácii s COVID-19 sa spoločnosť CCC rozhodla predčasne ukončiť zmluvu, keďže sa celá firma dostala do finančných problémov. Sponzorovanie ženského tímu CCC-Liv však naďalej pokračuje.

Jim Ochowicz:

„Od sezóny 2021 nebude CCC hlavným sponzorom, takže momentálne aktívne hľadáme nového. Prežívame bezprecedentnú situáciu, ale veríme, že sú tu spoločnosti, ktoré chcú investovať do cyklistiky. Najmä ak sa zamyslíme, ako vzrástla popularita cyklistiky v posledných mesiacoch. Ako tím sme sa pod organizáciou Continuum Sports dostali z malého kontinentálného tímu na jeden z najväčších vo World Tour a máme motiváciu v tom pokračovať aj po zmene.“

„Naším momentálnym cieľom je však návrat na cesty a dosiahnutie cieľov, ktoré sme si minulý december stanovili. Aj so zmenou kalendára sme motivovaní získať kľúčové víťazstvá. Sú to víťazstvo na monumente, víťazstvo na World Tour jednodňvoke, etapáku a etapové víťazstvo na každej Grand Tour. Každý deň je novou príležitsťou a je jasné, že dobré výsledky po návrate budú dôležité pri budovaní budúcnosti tímu.“

Nie je zatiaľ vobec jasné, kto bude na odchode z tímu, ktorá príchodzia hviezda zostane alebo aké prestupy sa dajú očakávať. Posledné prestupové obdobie bolo nadpriemerné, veď prišli noví lídri ako Zakarin, Hirt, Masnada alebo Trentin. Tí sa pridali ku Van Avermaetovi alebo Bevinovi.

CCC je pokračovateľom tímu BMC Racing, ktorý sa rozpadol v roku 2018 a následne prišla prestavba väčšiny tímu.

Prvým závodom po návrate bude pre oranžovú zostavu Vuelta a Burgos. Každou chvíľou by sa mal oznámiť nový program pre zhustený kalendár sezóny 2020, ktorá sa oficiálne začne v auguste. Viac o novom kalendári World Tour sa dočítate tu.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár