Oficiálne: Sagan a slovenská enkláva sa sťahujú do Bory

zdroj: craft-poland.pl

Peter Sagan (:tcs:) oficiálne prestupuje do tímu Bora-Hansgrohe! Včera to potvrdili obe strany. Sagan sa upísal nemeckému zamestnávateľovi na tri roky. O prestupe rodáka zo Žiliny sa špekulovalo už počas Tour de France, no prestupové obdobie v cyklistike začína až 1.8. Do Nemecka sa sťahuje i celá slovenská enkláva. 26-ročný Slovák si so sebou berie Erika Bašku, Michaela Kolářa a brata Juraja. Nováčik s Pro Tour licenciou uchmatol z Tinkoffu i Macieja Bodnara. Z tímu SKY sa pridáva český jazdec Leopold König.

Tímový manžér Bory Ralph Denk povedal:

„Je pre nás veľká česť privítať jedného z najlepších cyklistov súčasnosti v našom tíme. Pre Petra sa snažíme vytvoriť čo najlepšie podmienky a pripraviť čo najlepší tím. Myslím, že Peter v nás verí a vidí náš progres v posledných rokoch. Vďaka patrí i partnerom Bora a Hansgrohe, ktorí sú zárukou nemeckej kvality. V kombinácii s Petrom prídu určite úspechy. Som nadšený a veľmi sa teším.“

Peter na svojom facebookovom profile napísal:

„S veľkým potešením môžem oficiálne oznámiť, že od roku 2017 sa stanem súčasťou tímu BORA-HANSGROHE. Rád by som poďakoval vedeniu tímu, ako aj hlavným sponzorom BORA a Hansgrohe za ich dôveru, ktorú mi preukázali, a tiež za posilnenie ich záujmov v cyklistike. Prechod k najvyššej kategórii WorldTour a stanovenie ambicióznych cieľov je pre nás prioritou. Verím, že BORA-Hansgrohe je pre mňa ten pravý tím, aby som nadviazal na moje úspechy v tíme Tinkoff z uplynulých dvoch rokov.
S novým tímom zdieľame rovnakú filozofiu a odhodlanie. Myslím, že všetky ingrediencie sú nateraz správne namiešané pre úspešnú budúcnosť celého tímu. Viacero mojich verných priateľov a spolupracovníkov z tímu Tinkoff sa ku mne pripojí aj v BORA-Hansgrohe, čo pomôže zabezpečiť, že naďalej bude okolo mňa postavený silný tím.
Avšak sezóna 2016 ešte ani zďaleka nekončí a stále na sebe nosím farby Tinkoff, ktoré sa budem snažiť ctiť v každých nadchádzajúcich pretekoch, na ktorých ešte budem štartovať. Rád by som poďakoval Olegovi Tinkovovi za jeho podporu a príležitosti, ktoré som dostal ako súčasť jedného z najlepších svetových profesionálnych cyklistických tímov. Dokonca aj keď koncom roka 2016 odíde z prostredia cyklistiky, jeho odkaz bude naďalej žiť.“

 

zdroj: cyclingnews.com, facebook.com/petersagan

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár