OH Tokio 2020: Pidcock ovládol horské bicykle, Van der Poel mal nepríjemný pád

Thomas Pidcock 2020

zdroj: ©Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Dnes sa konali preteky na horských bicykloch. Štartová listina bola poriadne nabitá, na štarte boli Thomas Pidcock (GBR), Mathieu Van der Poel (NED) či svetová jednotka Mathias Flückiger (SUI). Na jazdcov čakalo vyše 28 kilometrov. Trať bola rozdelená do úvodného 1,3 kilometrov dlhého úseku, následne bolo pripravených 7 kôl. Každé z nich meralo 3,85 kilometrov.

Výborný štart predviedol Thomas Pidcock (GBR). Štartoval z 29. miesta, no po niekoľkých stovkách metrov bol na čele. Podobne na tom bol i ďalší veľký favorit Mathieu Van der Poel (NED). Holanďan však nezvládol jeden zo skokov a nepríjemne dopadol. Hneď sa chytal za chrbát a rebrá. Nasadol však na bicykel a pokračoval s minútovou stratou.



Chlieb sa začal lámať vo štvrtok kole, keď mladý Brit odskočil dvojici Švajčiarov. Nino Schurter ale nedokázal akceptovať tempo a pomaly odpadal. Za Pidcockom tak ostal na dostrel už iba Mathias Flückiger. Na konci 4. kola bol rozdiel medzi prvou dvojicou 6 sekúnd. Ďalší jazdci strácali už približne 40 sekúnd.

Na konci piateho kola bol náskok britského jazdca 12 sekúnd. Jazdec Ineosu vyzeral nezastaviteľne. Pár minút neskôr ukončil svoje pôsobenie v pretekoch Van der Poel. Podobný osud čakal i Ondřeja Cinka, jeho bicykel nevydržal a sen o medaile sa rozpadol. O tretie miesto bojovala trojica Nino Schurter (SUI), Victor Koretzky (FRA) a Anton Cooper (NZL).

Mathieu Van der Poel


Na konci 6. kola bolo prakticky rozhodnuté o víťazovi. Grimasa v tvári Flückigera hovorila za všetko, jeho strata bola 14 sekúnd. 21-ročný rodák z Leedsu šiel nekompromisne za svojim snom – zlatom z olympiády. To sa napokon podarilo a oslavy mohli začať. Zaujímavá bitka o tretie miesto prinesla prekvapenie. Bronz si v závere vybovoval David Valer Serrano (ESP).

OH Tokio 2020 / 2021 – horské bicykle

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár