Ohlasy po Gent – Wevelgem 2021. Bennett: „Cítil som mdloby.“

Gent - Wevelgem 2021

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Okrem poslednej etapy pretekov Okolo Katalánska 2021, ktorú vyhral Thomas de Gendt (:lts:), sa dnes išla aj prestížna jarná klasika Gent – Wevelgem 2021, prezývaná aj ako šprintérska klasika. Víťazom sa stal Wout van Aert (:tjb:), ktorý v záverečnom šprinte porazil úradujúceho majstra Európy Giacoma Nizzola (:tqa:). Tretí skončil Matteo Trentin (UAD). Aké sú však ohlasy po skončení pretekov?

Záver Gent – Wevelgem 2021

Wout van Aert (:tjb:) (víťaz Gent – Wevelgem 2021)

Nathana som neustále povzbudzoval, aby naposledy prežil Kemmelberg. Urobil to. To bolo naozaj silné. Vedel som, že ho potom budem veľmi potrebovať. V závere to bol to šprint vo vysokej rýchlosti, mali sme zadný vietor od Kemmelbergu. Všetko išlo perfektne a nikto nezaostal.

Obrázok
https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1376172535159652353/photo/1

2. Michael Matthews (:bex:) (5. miesto)

Bol to dlhý deň, veľmi hektický. Môj tím dnes odviedol dobrú prácu, rozdelili balík a uistili sa, že všetci sme vpredu. Odtiaľ sme sa snažili kontrolovať preteky pre záverečný šprint. Začal som však mať kŕče v obidvoch nohách. Je to nešťastie, ale dnešok bol naozaj dlhý, preto som mal tie problémy, ale dúfam, že nabudúce ich už mať nebudem. Moja forma rastie. Myslím si, že každými pretekmi sa stávam lepším a lepším a dúfam, že to môžem takto udržať, aby som bol dobrý na budúci víkend. 

Obrázok
https://twitter.com/GreenEDGEteam/status/1376154899428339713/photo/1

Sam Bennett (:dqt:)

Išli sme veľmi tvrdo cez Kemmel a po chvíli som sa pozvracal. Zjedol som toho veľmi veľa, pretože som sa snažil dopĺňať energiu najviac, ako sa len dalo. Vždy ste vedený k tomu, aby ste jedli a pili, čiže som sa k tomu nútil. Potom som však nemal jedlo a dostal som krízu, išiel som z extrému do extrému. nohy mi odišli a zrazu som nič nemal. Nemohol som nič viac spraviť. Cítil som mdloby. Myslel som si, že robím správnu vec počas pretekov a urobil som všetko, čo som mohol.

Sam Bennett však svoj menší „trapas“ počas pretekov berie s humorom, o čom svedčí aj jeho účet na Twitteri:

Greg van Avermaet (ACT)

Je to celkom dobrý pocit po „mini pretekoch Okolo Flámska“. Výsledok mohol byť lepší, ale makáme ďalej.

Obrázok
https://twitter.com/GregVanAvermaet/status/1375512637824360448/photo/2

Ďalší pretekári ako napríklad Matteo Trentin (UAD) či Giacomo Nizzolo (:tqa:), druhý a tretí muž Gent – Wevelgem 2021, sa vyjadrili, že vydali dnes maximum, aké dnes len mohli zo seba vydať. Taktiež sú odhodlaní pred nadchádzajúcim vrchom na slávnom Ronde (Okolo Flámska). Pred tým však na niektorých cyklistov čakajú preteky Dwars door Vlaanderen.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár