Okolo Británie: Austrálsky rýchlik ovládol prvú etapu

zdroj: twitter.com/TeamDiData

Štrnásta edícia pretekov Okolo Británie dnes odštartovala prvou etapou zo siedmich. Štartovalo sa z hlavného mesta Škótska, Edinburghu. S tromi šprintérskými a tromi klasifikovanými stúpaniami nebolo prekvapením, že sa hneď na začiatku vypracoval únik. Ten tvorili ôsmi jazdci. Takmer okamžite sa náskok navýšil na tri minúty a stabilizoval sa na dvoch minútach.

Prvý kopec si podmanil Swift (Madison – Genesis). Viac sa toho udialo počas zjazdu. Karol Domagalski (One Pro Cycling) spadol po kontakte s tímovým vozidol tímu Madison- Genesis. Poliak nevyzral zranený a únik dohnal.

Tempo pelotónu udávali šprintérske tímy Orica – Scott, Team Sky a Quick – Step Floors so svojimi favoritmi Ewanom, Vivanim a Gaviriom, ktorí mali zabojovať o víťazstvo v meste Kelso.

Rýchlosť sa zvýšila aj vďaka iným tímov a čoskoro pozostával únik iba z doch jazdcov. Domagalski (One Pro Cycling) a Owsian (CCC Sprandi-Polkowice). Prvý menovaný do zajtrajšej etapy nastúpi s červeným dresom udeľovanej za bodovú klasifikáciu. Druhý Poliak si zas oblečie tričko pre najlepšieho vrchára.

V záverečnom šprinte bol najrýchlejší Caleb Ewan (:ors:). Ten by sa mal poďakovať hlavne svomu tímovému kolegovi Lukovi Mezgecovi za výbornú prácu pri rozbiehaní šprintu. Druhý skončil v tesnom finiši Edvald Boasson Hagen (:ddd:). Tretí došiel Elia Viviani (:sky:).

Pretekov sa účastní aj Mark Cavendish (:ddd:). Ten sa záverečného špurtu nezúčastnil a skončil na 109. pozícii. Ide o jeho prvý súťažný štart po kontroverznom páde na Tour de France, kde sa dostal do kontaktu s Petrom Saganom (BOH).

Záverečný šprint

Výsledky 1. etapy

1.Caleb Ewan (Aus):ors:4:37:17
2.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:
3.Elia Viviani (Ita):sky:
4.Alexander Kristoff (Nor):kat:
5.Fernando Gaviria (Col):qst:
6.Chris Lawless (GBr)Veľká Británia
7.Brenton Jones (Aus)JLT Condor
8.Nikolas Maes (Bel):lts:
9.Zdenek Stybar (Cze):qst:
10.Floris Gerts (Ned):bmc:

Celkové poradie

1.Caleb Ewan (Aus):ors:4:37:17
2.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd: 0:00:03
3.Karol Domagalski (Pol)One Pro Cycling 0:00:04
4.Elia Viviani (Ita):sky: 0:00:06
5.Alexander Kristoff (Nor):kat: 0:00:10
6.Fernando Gaviria (Col):qst:
7.Chris Lawless (GBr)Veľká Británia
8.Brenton Jones (Aus)JLT Condor
9.Nikolas Maes (Bel):lts:
10.Zdenek Stybar (Cze):qst:

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár