Okolo Británie: Kontroverzný priestupok podobný Saganovmu

zdroj: twitter.com/katushacycling

Dnešný deň sa opäť niesol v znamení šprintérskych súbojov. Etapu po kontroverznom dojazde vyhral Elia Viviani (:sky:). Pásku však ako prvý preťal Nór Edvald Boasson Hagen (:ddd:). Po 45 minútach sa však od rozhodcov dozvedel verdikt, že jeho správanie počas šprintu nebolo podľa pravidiel. Jazdec tímu Dimension Data začínal šprint v strede cesty, no náhle zmenil smer jazdy a preťal tak dráhu šprintérovi tímu Sky. V meste Blyth sa tak radoval druhý Talian.

Jedná sa o podobný prípad, aký sme videli počas tohtoročnej Tour de France. Peter Sagan (BOH) tiež zmenil smer šprintu. Nórsky špurtér však nebol diskvalifikovaný, ale iba posunutý na koniec pelotónu. Skončil teda na 109. mieste.

Druhá etapa štartovala v Kielder Water Forest Parku na severovýchode Anglicka. S dĺžkou 211,7 km je najdhšia spomedzi všetkých siedmich etáp.

Do úniku sa dostal aj Poliak Lukadz Owsian (CCC Sprandi), ktorý mal na sebe dres pre lídra vrchárskej súťaže. Ten si oblečie aj zajtra, no s ďalším dnešným utečencom, Jacobom Scottom (An Post Chain Reaction) má rovnaký počet bodov.

Tímy Sky, Orica-Scott a Dimension Data udržiavali tempo a únik dohnali. Následne sa utovrili šprintérske vláčiky, kde výbornú robotu robili pre špurtérov tempári ako Tony Martin (:kat:) či Vasil Kiryienka (:sky:). O útok sa pokúsil aj Philippe Gilbert (:qst:). Pravdepodobne išlo o test svojej pre nadchádzajúce majstrovstvá sveta.

Záverečný šprint

Výsledky 2. etapy

1.Elia Viviani (Ita):sky:05:16:32
2.Dylan Groenewegen (Hol):lot:
3.Fernando Gaviria (Col):qst:
4.Caleb Ewan (Aus):ors:
5.Alexander Kristoff (Nor):kat:
6.Zdenek Stybar (Cze):qst:
7.Floris Gerts (Ned):bmc:
8.Roger Kluge (Ger):ors:
9.Marcel Sieberg (Ger):lts:
10.Daniele Benatti (Ita)MOV

Celkové poradie

1.Elia Viviani (Ita):sky:09:50:35
2.Caleb Ewan (Aus):ors:00:00:04
3.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:00:00:07
4.Karol Domagalski (Pol)One Pro Cycling00:00:08
5.Silvan Dillier (Swi):bmc:00:00:09
6.Kamil Gradek (Pol)One Pro Cycling
7.Fernardo Gaviria (Col):qst:00:00:10
8.Lars Boom (Ned):lot:00:00:12
9.Alexander Kristoff (Nor):kat:00:00:14
10.Zdenek Stybar (Cze):qst:

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár