Okolo Británie: Pokus o celkové víťazstvo nevyšiel

zdroj: twitter.com/BritishCycling

Posledná ôsma etapa priviedla pelotón do Cardiffu, hlavného mesta Walesu. Profil etapy nenaznačoval nejaké zmeny v celkovej klasifikácii. Na dvoch šprintérskych prémiach plne zabodoval Edvald Boasson Hagen (:ddd:), ktorý neskrýval úmysel vybojovať bonusové sekundy a potom možno prekvapiť v cieli. Následne sa od pelotónu oddelila početná skupinka so všetkými favoritmi. Do úniku sa však nedostal Jacob Scott (AnPost-Chain Reaction), ktorý sa tak musel báť o výhru v horskej klasifikácii. Nádeje na úspech mu zobral Lukasz Owsian (CCC Sprandi-Polkowice), ktorý zabodoval na dvoch horských prémiach a v cieli sa tešil zo zisku titulu kráľa hôr.

Na jazdcov dnes vyšlo veľmi nepriaznivé počasie. V uličkách Cardiffu bolo ťažké ovládať bicykel vo vysokom tempe. Keďže všetci dôležití šprintéri a favoriti na celkovú klasifikáciu boli v čele, nikto si nedovolil nejak zaútočiť a vyzeralo to na hromadný šprint. To však nepripustil Boasson Hagen a 3 kilometre pred cieľom nastúpil a vypracoval si náskok pred skupinou s lídrom Larsom Boomom (:lot:). Nórovi stačilo vďaka bonifikačným sekundám v cieli dôjsť 8 sekúnd pred čelom pretekov. To sa mu však nepodarilo. Nemusel však byť smutný. Jeho útok mu priniesol prvenstvo v poslednej etape a katapultovalo ho na druhú priečku celkovej klasifikácie.

Holanďan Boom si tak zabezpečil víťazstvo v etapovom závode Okolo Británie. Z víťazstva v bodovacej súťaži sa tešil Alexander Kristoff (:kat:). Cenu pre najlepšieho Brita si odniesol Ethan Hayter, ktorý jazdil za národný výber.

Podstatné momenty dnešnej etapy

Výsledky 8. etapy

1.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:4:19:00
2.Ariel Maximiliano Richeze (Arg):qst:
3.Alexander Kristoff (Nor):kat:
4.Luka Mezgec (Slo):ors:
5.Brenton Jones (Aus)JLT Condor
6.Andrea Pasqualon (Ita)Wanty – Groupe Gobert
7.Floris Gerts (Ned):bmc:
8.Fernando Gaviria (Col):qst:
9.Jonas Koch (Ger)CCC Sprandi-Polkowice
10.Elia Viviani (Ita):sky:

 

Celkové poradie

1.Lars Boom (Ned):lot:30:56:24
2.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:0:00:08
3.Stefan Küng (Swi):bmc:0:00:10
4.Victor Campenaerts (Bel):lot:0:00:13
5.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:0:00:18
6.Jos Van Emden (Ned):lot:
7.Geraint Thomas (GBr):sky:0:00:24
8.Tony Martin (Ger):kat:0:00:25
9.Owain Doull (GBr):sky:0:00:33
10.Ryan Mullen (Irl):cdt:0:00:38


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár