Okolo Kalifornie: Pogačar celkovým víťazom, skvelý Sagan znova na pódiu

zdroj: twitter.com/AmgenTOC

Dnes podvečer pokračovali preteky Okolo Kalifornie svojou poslednou etapou. Pripravených bolo 126 kilometrov a jediná šanca prekaziť prvenstvo Pogačara (:uae:) bola na stúpaní Angeles Forest Hwy. Začiatok bol v Santa Clarite a cieľ v Pasadene. Do úniku dňa sa dostala veľká skupina, ktorá bola v zložení Diego Rosa (:ins:), Lawson Craddock (:efd:), Lennard Hofstede (:tjb:), Neilson Powless (:tjb:), Rui Oliveira (:uae:), Peter Stetina (:tfr:), Rémi Cavagna (:dqt:), Davide Ballerini (AST), Maximilian Schachmann (BOH), Michael Storer (:sun:) a Alex Hoehn (USA National Team). Cyklisti v úniku však neboli spokojní s Nemcom z tímu Bora, pretože bol najlepšie postavený v celkovom poradí a hrozila tak aktivita pelotónu.

Skupina mala po 20 kilometroch na čele náskok 2 minúty. Náskok sa pomaly ale isto zmenšoval, no prišiel ďalší atak, v ktorom boli jazdci ako Rohan Dennis (:bmt:), Jesper Hansen (Cofidis), Simon Špilak (:kat:) či Richie Porte (:tfr:). Čoskoro sa skupiny spojili a na čele sme mali približne 25 jazdcov, tlak bol teraz na hlavný balík a na vedúceho muža poradia. Z čela si o čosi neskôr nastúpila trojica Hofstede, Cavagna a Schachmann. Neskôr ich doplnil druhý muž poradia Asgreen (:dqt:) a razom bolo o zápletku postarané. Mladý Dán sa snažil čo to šlo, no tempo pelotónu bolo príliš vysoké a jeho nádeje na celkový triumf tak padli na bod mrazu. Na čele ostal iba Cavagna (:dqt:), no na úspech v etape to tiež nevyzeralo. 7 kilometrov pred cieľom bolo všetko pokope a čakal nás hromadný dojazd.

Záver

V samotnom závere mal najlepšiu pozíciu tímy CCC a Bahrain – Merida. Obe stajne tam mali po troch jazdcov. Do posledného kilometru veľmi dobre vstúpil i tím Dimension Data, na čele mal dvoch cyklistov. Ako prvý nasadil k útoku Cees Bol (:sun:), za jeho kolesom sa držal Peter Sagan (BOH). Holanďan však akceleroval neskutočne a nášho reprezentanta porazil o pol bicykla. Tretí skončil Jasper Philipsen (:uae:). Z celkového triumfu sa teší Slovinec Pogačar (:uae:).

Záverečný dojazd

Profil:

 

Výsledky 7. etapy:

1.Cees Bol (Ned):sun:02:53:16
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Jasper Philipsen (Bel):uae:
4.Phil Bauhaus (Ger):bmt:
5.Maximiliano Richeze (Arg):dqt:
6.Kristoffer Halvorsen (Nor):ins:
7.Travis McCabe (USA)USA National Team
8.Andrea Peron (Ita)Team Novo Nordisk
9.Jens Debusschere (Bel):kat:
10.Edwin Avila (Col)Israel Cycling Academy

Celkové poradie:

1.Tadej Pogačar (Slo):uae:32:55:12
2.Sergio Higuita (Col):efd:0:00:16
3.Kasper Asgreen (Den):dqt:0:00:17
4.George Bennett (NZl):tjb:0:00:29
5.Richie Porte (Aus):tfr:0:00:40
6.Simon Špilak (Slo):kat:0:01:03
7.Jesper Hansen (Den)Cofidis0:01:18
8.Felix Großschartner (Aut)BOH
9.Maximilian Schachmann (Ger)BOH0:01:23
10.Rohan Dennis (Aus):bmt

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár